Spanning voor FC Breukelen F1

FC Breukelen F1 stond op de zesde plaats en v.v. Nederhorst F1 op de vierde met één wedstrijd minder gespeeld. Dat wisten sommige jongens prima te vertellen. Ze wilden deze wedstrijd wel heel graag winnen. Maar eenmaal op het veld was er te weinig bezieling en ook wel wat pech.

FC Breukelen had de eerste helft echt wel genoeg kansen, maar ze gingen er niet in; dit gold ook voor een vrij trap die eindigde op de paal. Het zat niet echt mee, maar de wil om te winnen leek ook te ontbreken. Tenminste, zo oogde het spel van de meeste spelers. Nederhorst had ook de nodige kansen en helaas kwam een schot van Nederhorst ook nog eens langs keeper Gijs en moesten de heren de rust in met een 0-1 achterstand.

De tweede helft was zeker wel beter, alhoewel nog wat slapjes begonnen. Nederhorst kreeg steeds minder ruimte en de jongens vochten meer voor de bal. Gelukkig was daar de prima genomen corner van Job waaruit Roan de gelijkmaker kon maken. Het kan nog, leken de jongens te denken, want ze gingen ineens veel feller spelen en ze leken af en toe wel vleugeltjes te krijgen. Waar de coach steeds op hamerde, ook in de rust nog, gebeurde nu steeds meer. Het hele team deed er een stapje bij.

Een in eerste instantie bedoelde voorzet van Roan schoof echter rechtstreeks het doel in en zo werd het toch nog een (verdiende) 2-1 voorsprong voor de Breukelse heren. De laatste minuten van de wedstrijd tikten weg en het was zaak de stand op 2-1 te houden. Gelukkig lukte dit door een prima inzet van iedereen. De mannen hebben nu kunnen zien dat er veel meer mogelijk is met wat extra inzet en wat feller spel. De meeste wedstrijden hoeven ook niet verloren te worden, want op het veld wordt er door iedereen steeds veel beter gespeeld, het is dat het soms aan de bezieling ontbreekt. Goed gedaan jongens! Houd deze trend vast, volgende week om 9.00 uur mag er gespeeld worden, in eigen huis, tegen Victoria.