E5 uitgeschakeld na strafschoppen

Zaterdagochtend stond er een bekerwedstrijd tegen de E1 van ASV'65 uit Ankeveen op het programma. Omdat we voor de winterstop al een keer tegen hen hadden gespeeld, wisten we ongeveer wat ons te wachten stond. Ondanks de goede voornemens om fel te starten, werden we eigenlijk steeds afgetroefd. Ankeveen was feller in de duels, ging het fysieke gevecht aan en zocht met lange ballen steeds de aanval op. Achterin waren we wat onrustig aan de bal wat veel balverlies opleverde. Ondanks goed keeperswerk van Dewy kwamen we toch op achterstand. Ankeveen liep wat fortuinlijk uit naar 3-0. Sporadisch kwamen we helemaal tot aan het doel van de tegenstander, maar echt scherp waren we nog niet voor het doel. Gelukkig kon voor de rust nog wel de 3-1 worden binnengewerkt.

In de rust hebben we nog een goed besproken dat we ons niet moesten laten afbluffen in de duels en dat we slimmer en vooral sneller de bal rond moesten rondspelen. Meteen vanaf de aftrap werd het initiatief door ons in handen genomen. Er zat meer rust in het spel en nu kregen wij juist het beste van het spel. Nadat er eerst nog enkele kansen niet werden benut en de keeper van Ankeveen ook knap redde, konden wij toch tot scoren komen.

Na vijf minuten in de tweede helft werd het 3-2 en spoorden de spelers elkaar aan dat we nog terug konden komen. De 3-3 was dan ook verlossend. Het spel ging weer wat meer over en weer, maar echt heel gevaarlijk werd het niet meer voor ons eigen doel. Helaas werden de twee heel grote kansen niet afgemaakt en hield de keeper van Ankeveen een aantal schoten knap uit het doel.

Het resultaat was dus 3-3 aan het einde van deze KNVB-bekerwedstrijd. Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. De eerste strafschoppen gingen nog gelijk op, maar daarna deed Ankeveen het veel beter dan wij. Ankeveen gaat dus door voor de beker. Jammer, want er had zeker meer ingezeten, maar complimenten dat we ons terug hebben weten te knokken in de wedstrijd na een 3-0 achterstand. Volgende week hebben we een nieuwe uitdaging in de competitie.