F5 bekert verder na 0-3 zege bij Wasmeer F6

Op woensdagavond 27 maart moest de F5 aantreden tegen Wasmeer F6 in Hilversum voor de tweede ronde van de KNVB-beker. De F5 en de E5 van FC Breukelen moeten de eer van de club hoog houden; het zijn de laatste nog actieve jeugdelftallen op het bekerfront. Iedereen was aanwezig, dus we konden op volle sterkte beginnen. Het was nog steeds erg fris voor de meegereisde supporters, maar onze mannen hadden daar geen last van. Na een wat voorzichtige start, begon Breukelen in een tot dan toe redelijk gelijk opgaande strijd, langzamerhand wat sterker te worden.

Er werd goed overgespeeld, alleen had het nog niet het gewenste resultaat. Onze verdediging stond weer als een huis en er werden weinig tot geen kansen weggegeven. De kansen die Wasmeer kreeg, werden door onze keeper Omar prima tegengehouden. Het was ten slotte Guus die met een fantastisch afstandsschot voor 0-1 zorgde. Er waren daarna nog wel enkele kansjes, maar er werd verder niet meer gescoord voor de rust.

Snel even wat drinken in de rust en gelijk weer verder met de tweede helft, voordat onze jongens te koud werden. Gijs nam de taak van Omar over als keeper. Wasmeer begon sterk en was duidelijk nog niet van plan de wedstrijd op te geven. Toch bleef de FC Breukelen-defensie overeind en was Gijs duidelijk van plan zijn doel vandaag schoon te houden. Na enige tijd kreeg FC Breukelen weer meer grip op de wedstrijd. De voorhoedespelers hadden al enkele kleine kansjes gehad om de voorsprong te vergroten, maar door goed verdedigen van de tegenstander was dit nog niet gelukt. Het was uiteindelijk Omar die de bal het doel in schoot en de 0-2 was een feit. De tegenstander was hierdoor een beetje aangeslagen en uiteindelijk viel ook nog de 0-3. Na een keurige aanval, waarbij Thieu en Omar het veld goed breed hielden, kon Sacha met een goed schot scoren.

Na het eindsignaal werd de overwinning gevierd en moesten we sommige mannen uitleggen dat er nog niks gewonnen was, maar dat ze dóór zijn naar de derde ronde. Wederom een goede teamprestatie met dank aan Omar, Gijs, Guus, Noah, Tristan, Quint, Thieu, Sacha en Bouke. Door die inzet doet de F5 nog mee op twee fronten: de beker en de competitie waarin het team aan kop staat. Veel succes in de volgende ronde.

De F5 won met 0-3 bij Wasmeer F6 en bekert verder.