FC Breukelen C3 verslaat Hertha C2 opnieuw

Precies een maand geleden stonden beide teams ook tegenover elkaar. De weersomstandigheden waren ook vergelijkbaar: de temperatuur onder nul en een ijzige koude wind met een gevoelstemperatuur ver beneden peil. Langs de lijn hadden de trouwe supporters van dit team zich in winterharde kleding gehesen. Maar het wedstrijdbeeld zou volledig anders zijn. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de C3 goed warm was en er zin in had. Gevolg: een supersnelle goal. Vanuit de aftrap werd de bal diep gespeeld. Arnold wist zich langs een verdediger te werken en speelde de bal voor zich uit. Net voor de aanstormende keeper kon hij de bal nog met een tikkie breed leggen op Mathijs die afmaakte: 1-0.

Nog geen minuut op de klok en al 1-0. Dat beloofde wat. Kort daarna stond Arnold vrij voor de goal, maar hij kon de bal niet goed genoeg te drukken en raakte de lat. Hertha wist zich na dit snelle C3-offensief wat te herpakken, maar kwam niet onder de druk uit. De mannen van de C3 bleven goed combineren, stoorden als het nodig was en bleven druk zetten. Op links werd de bal goed rondgespeeld en kwam via een combinatie met Danny bij Roman. Hij bereikte met een steekpass Lukas die knap van de verdediger wegdraaide en uithaalde voor de 2-0. Na zo’n 25 minuten werd het spel van de C3 wat rommeliger en de passing wat minder strak. Hierdoor kon Hertha wat meer aan aanvallen gaan denken. Maar in de verdediging werd alles goed dichtgehouden dankzij stug verdedigende acties van Robin en goede loopacties van Tim, Tom en Collin. Toch wisten de bikkels van de C3 nog een kans te verzilveren. Na goed storend werk kon Floris de bal het zestienmetergebied in spelen waar Arnold de bal rustig aannam en binnen schoot: 3-0. Hoewel er soms wat slordigheden in het spel slopen, werd de eerste helft netjes uitgespeeld en werd volledig verdiend de warme kleedkamer opgezocht voor de bespreking.

De tweede helft vertoonde eenzelfde beeld als de eertse. Het was voornamelijk de C3 dat de aanval zocht en de verdediging van Hertha op de proef stelde. Er werd goed gepasst en gecombineerd. Een voorzet van Andrew belandde tussen de verdedigers van Hertha in het strafschopgebied. Floris was allert en met een half vallend schot verschalkte hij de keeper: 4-0. Een volgende aanval werd door Arnold netjes doorgespeeld, waardoor Andrew vrij voor de keeper kwam en beheerst de bal in het linker zijnet legde: 5-0. Soms kreeg Hertha de mogelijkheid om met een lange bal hun aanvallers weg te sturen, maar steeds werden daar de gaten weer gedicht met goede loopacties. Oliver was dan intussen ook een paar keer gevaarlijk op links doorgekomen, maar nog zonder succes. Tot hij op rechts diep gestuurd werd en mocht aanleggen om het doel onder vuur nemen. Een mooi zwabberend schot werd door de keeper verkeerd beoordeeld en het stond 6-0.

Daarna zakte de concentratie van de C3 weg en kwam Hertha wat onder de druk uit. Met een mooie aanval wisten zij dan toch de verdediging en Justin te verschalken en een tegentreffer aan te tekenen: 6-1. Dit was tevens de eindstand. Al met al eer naar werken en een ruime en verdiende overwinning, waardoor FC Breukelen, met één wedstrijd minder gespeeld, de derde plaats inneemt in deze competitie.

23 maart 2013, FC Breukelen C3 - Hertha C2 6-1 (3-0)