E1 een maatje too big voor Portsmouth FC U11

Eindelijk was het dan zover: de eerste internationale wedstrijd voor de spelers van onze E1! Het is woensdagmiddag half vijf, het is steenkoud, maar er schijnt wel een lekker zonnetje. De E1 heeft een fanatieke warming-up gedaan en is klaar om de wedstrijd tegen Portmouth U11 (under eleven) te beginnen. Maar … er is nog geen tegenstander! Er wordt driftig heen en weer gebeld en de in groten getale opgekomen vaders, moeders, opa’s, oma’s en overige supporters vragen zich zenuwachtig af of ‘die Engelsen’ de weg wel kunnen vinden. Gelukkig geeft een aantal toeschouwers aan dat ze de bus hebben gezien op de Markt en op de Kerkbrink, dus ze zijn in het dorp.

Met behulp van enkele aanwijzingen weet de buschauffeur uiteindelijk gelukkig ook de Broekdijk Oost te vinden. Na aankomst en verwelkoming gaan onze Engelse vrienden zich snel omkleden, zodat de wedstrijd uiteindelijk niet veel later kan beginnen. De spelers lopen achter scheidsrechter Oscar het veld op en na het handen schudden kan de wedstrijd beginnen.

Nog even en hun eerste interland begint.

FC Breukelen E1 begint sterk aan de wedstrijd en staat na tien minuten al met 3-0 voor. De mannen en dame spelen een prima eerste helft en profiteren goed van de ruimte die de Engelse tegenstander weggeeft. Portsmouth is toch wat minder sterk dan op voorhand werd aangenomen. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een prima 8-1 overwinning. Na afloop worden door beide teams nog penalties genomen, waarna de leiding van Portsmouth FC gastheer FC Breukelen bedankt voor de gastvrijheid en de leuke wedstrijd. De kinderen gaan gezamenlijk op de foto en zo is de eerste internationale wedstrijd voor onze E1 afgelopen. Iedereen heeft genoten en de kinderen - Bram, Elias, Rafael, Klaas Pieter, Wouter, Jim, Wessel, Lucas B., Lucas H., Ruben en Diana - hebben een fantastische middag gehad, een ervaring die ze zich nog lang zullen herinneren.