FC Breukelen 1 met lege handen na eersteklassekraker

Voor het talrijk opgekomen publiek voltrok zich een topwedstrijd met veel spanning en inzet. Toen de kruitdampen opgetrokken waren, bleef FC Breukelen met lege handen achter en vierde SDVB de overwinning alsof het kampioenschap al binnen was. SDVB startte de wedstrijd zoals verwacht furieus en kreeg in de beginfase enkele goede mogelijkheden. FC Breukelen liet de tegenstander uitrazen en nam na de beginfase steeds meer het initiatief.

Het spel golfde op en neer en in de 28e minuut scoorde SDVB de 1-0 uit een rebound op de paal. De vervanger van Keeper Teerink, Stefan Postma, was kansloos. FC Breukelen gooide alle schroom van zich af en zeven minuten later scoorde Daniël Kops de logische gelijkmaker na een mooie steekbal van Tom Kalkhuis. FC Breukelen ging vol door op de aanval en kreeg drie mooie kansen op rij. Vooral de kans van Deen van Embricqs was de beste. Deen ging op snelheid alleen op de doelman van SDVB af en had twee opties om te scoren. Zelf of breed op de meegelopen Kops. Hij nam de verkeerde beslissing en schoot de bal hard in het zijnet. De helemaal vrijstaande Jack Castelijns schoot midden voor doel op elf meter hoog over en daarmee verdween ook de volgende 100% kans voor FC Breukelen. Met een ruststand van 1-1 konden beide partijen leven, alhoewel FC Breukelen het tweede gedeelte van de eerste helft het wedstrijdbeeld bepaalde.

Na de thee speelden de bezoekers als een ware koploper en had diverse mogelijkheden om SDVB de genadeklap toe te brengen. In de 65e minuut ging Jack Castelijns er voor de zoveelste keer op rechts van door en speelde op het juiste moment de bal op de meegelopen Deen van Embricqs. Deen aarzelde niet en scoorde een heerlijk uitgespeeld doelpunt … de terechte 1-2. SDVB reageerde direct door twee grote spitsen in te brengen en alles lang te spelen. Trainer Willem Leushuis reageerde met het inbrengen van controleur Lars van der Post voor de moegestreden aanvallende middenvelder David van der Veld. FC Breukelen kwam totaal niet in de problemen en bleef veruit de gevaarlijkste ploeg op de counter in de ruimtes die ontstonden door de risico’s die SDVB moesten nemen door de achterstand. De kansen voor FC Breukelen stapelden zich op, maar door deze niet te benutten, bleef SDVB in de wedstrijd. De oude voetbalwet werd weer eens bewezen … zelf niet scoren uit de kansen en dan in de problemen komen.

In de 88e minuut kreeg FC Breukelen de deksel op de neus en uit het niets vanuit een scrimmage scoorde SDVB de gelijkmaker 2-2. In de 89e minuut kreeg Stefan Postma de rode kaart toen hij ver uit zijn doel een sliding op de bal inzette en aanvaller Marciano Mengerink raakte. Deze gilde alles bij elkaar en de verder uitstekend leidende scheidsrechter stuurde doelman Postma naar de kleedkamer. Mengerink stond daarna monter op en speelde weer verder alsof er niks gebeurd was. De jonge Nick Turksma was de vervanger van Postma en maakte zo zijn competitiedebuut in FC Breukelen 1. Sneu voor FC Breukelen was dat dezelfde Mengerink - tot dan toe onzichtbaar - een onnodig weggeven vrije trap van 25 meter in de kruising joeg en daarmee de zege voor SDVB binnenhaalde. Dit gebeurde in de 95e minuut, zodat FC Breukelen geen tijd meer had om op gelijke hoogte te komen.

Gezien het spelbeeld van de hele wedstrijd en de kansenverhoudingen een onterechte nederlaag. FC Breukelen heeft nog steeds, met een wedstrijd meer gespeeld, zeven punten voorsprong en blijft koploper in 1A. Aanstaande zaterdag weer een nieuwe kans om revanche te nemen thuis tegen De Valleivogels.

9 maart 2013, SDV Barneveld 1 - FC Breukelen 1 3-2 (1-1)

1-0 Eliza Abraham

1-1 Daniël Kops

1-2 Deen van Embricqs

2-2 Jan Doornbos

3-2 Marciano Mengerink

Lees hier het verslag van deze wedstrijd op de website van SDV Barneveld.