F4 krijgt loon naar werken en verslaat koploper in zinderend duel

Afgelopen zaterdag gingen we op bezoek in Hilversum om tegen de F1 van FC Hilversum te spelen. De gegevens vooraf aan deze wedstrijd waren dat onze tegenstander de volle buit drie wedstrijden had en op dat moment de koploper was. Door het regenachtige weer en het feit dat we op gras speelden wisten we dat we een zware wedstrijd konden verwachten.

Vanaf de aftrap speelde met de intentie om ons huid zo duur mogelijk te verkopen. Hilversum had in de beginfase iets meer balbezit en liet in de persoonlijke duels zien dat ze al wat langer op dit nivo speelden. Dit leidde echter niet tot grote kansen voor de thuisclub.

Halverwege de 1e helft werden we wat brutaler en kwamen er voetballend goed uit wat resulteerde in enkele mogelijkheden. Zo ontwikkelde de wedstrijd zich in een gelijk opgaande strijd met twee aanvallende ploegen. Het was Hilversum die even later in de omschakeling profiteerde van de ontstane ruimte. Een diepe bal bereikte hun spits die door een mooie actie alleen op onze keeper afging en koel de 1-0 liet aantekenen. Dat was een domper maar ons goede spel bood perspectief voor de 2e helft met de gedachte dat we minstens gelijkwaardig waren.

De 2e helft begonnen we dan ook om gelijk druk te zetten op de tegenstander en zo onze achterstand ongedaan te maken, maar Hilversum dacht er anders over. Een voorzet van links belande bij ons voor het doel en in de drukte kwam de bal voor de voeten van onze tegenstander die van dichtbij 2-0 maakte. Daarna hield onze keeper ons in de wedstrijd met twee goede reddingen en voorkwam dat Hilversum verder uit liep.

Dat was het laatste wapenfeit van Hilversum in aanvallend opzicht. Hierna was het FC Breukelen dat het heft in handen nam en op jacht ging naar de aansluitingstreffer en die kwam ook. Een voorzet van rechts werd door ons prima afgerond: 2-1. Nu waren we los en zetten nog een tandje bij. We wonnen alle duels en zette Hilversum met de rug tegen de muur. Met nog een paar minuten te spelen werd het harde werken beloond. Een aanval werd bekeken door ons afgerond: 2-2.

In de slotminuut maakte we het voor de wedstrijd onmogelijke waar door de 2-3 te maken en de 3 punten mee naar huis te nemen. Een fantastische teamprestatie dat door middel van goed voetbal en keihard werken is bereikt. Met onze manier van spelen met name in de 2e helft dwing je het af en wordt je ook beloond.