F4 delft onderspit in spectaculair duel

Na weken van afgelastingen en trainingen hadden we afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie en wel tegen Altius F2. Onze jongens hadden zo’n tijd geen wedstrijd gespeeld dat ze ongelofelijk veel zin hadden om deze wedstrijd te spelen. Met Altius F2 troffen we een tegenstander dat duidelijk van een ander kaliber was dan de tegenstanders voor de winterstop in de 5e klasse. We begonnen goed aan de wedstrijd en hadden totaal geen ontzag voor de tegenstander. We trokken al snel het spel naar ons toe wat nog niet resulteerde in grote kansen.

Daarna werd Altius wat sterker, maar doordat we goed in de organisatie stonden gaven we weinig weg en verder dan schoten uit de tweede lijn kwamen ze niet. Tien minuten voor rust kwamen we op een 1-0 voorsprong nadat we bij balverlies van de tegenstander een drie tegen twee situatie goed uitspeelde. Na onze voorsprong was Altius het spoor bijster en kregen we kans op kans om onze voorsprong uit te bouwen, maar in plaats van twee of drie nul te gaan rusten kwam Altius tegen de verhouding in op gelijke hoogte en zo gingen we met 1-1 de rust in.

De eerste minuten van de tweede helft waren we niet goed bij de les en Altius profiteerde dan ook optimaal en zo kon het gebeuren dat we binnen vijf minuten tegen een 1-3 achterstand aankeken. Dat er genoeg veerkracht in de ploeg zit bewezen we daarna. We gooiden alle schroom van ons af en knokten ons terug in de wedstrijd.

Ons harde werken werd snel beloond en via een goed uitgespeelde aanval scoorden wij de aansluitingstreffer 2-3. Dit was voor ons niet genoeg en we gingen op jacht naar de gelijkmaker en die kwam ook. Een aanval over een paar schijven werd keurig door ons afgerond: 3-3. De wedstrijd kon nu alle kanten op. Beide ploegen gingen voor de overwinning.

Een minuut of zeven voor tijd kwam Altius op 3-4 na een prima uitgespeelde aanval. Daarna gingen we nog meer risico nemen om ten minste een punt over te houden aan dit duel. Vervolgens kregen we de deksel op onze neus en scoorde Altius via een counter 3-5 en was de wedstrijd beslist. Zuur voor ons, want we zeker niet minder. Al met al een heerlijke pot met een gelukkige winaar.