Prachtige bekerwinst van E5 op Hertha E4

Nadat we de wedstrijd wel drie keer moesten uitstellen, mochten we nu dan eindelijk de bekerwedstrijd spelen tegen s.v. Hertha E4. Op een ongebruikelijke dag, maandagavond, trokken we met de E5 naar Vinkenveen. We hadden er duidelijk zin in, want iedereen stuiterde van de energie. Nadat we ons hadden omgekleed en de warming-up hadden gedaan, mochten we aan de wedstrijd beginnen. Er werd meteen fel gestart, want na de aftrap werd via goed combinatiespel meteen druk uitgeoefend op het doel van Hertha. Maar tot doelpunten leidde dat nog niet en Hertha trok zich een beetje op aan ons spel. Af en toe kwamen ze er gevaarlijk uit met een counter.

Het leek wel of iedereen goed besefte dat niet de individuele acties het verschil zouden gaan maken, maar het samenspel en de inzet, dus droeg iedereen daaraan zijn steentje bij. Door mooie combinaties langs de lijn, fraaie een-tweetjes door het midden en nog veel meer, konden de doelpunten dan ook niet uitblijven. Nadat Marcelino met een mooie lob de ban had gebroken, vielen er al snel meer doelpunten. We gingen de rust in met met een mooie 0-5 op zak.

Zoals afgesproken in de rust, bleven we deze keer ook in de tweede helft goed met elkaar overspelen. Hertha kwam helemaal niet meer onder de druk uit, behoudens een of twee countertjes. Alle aanvallen werden vroeg in de kiem gesmoord door de verdedigers. Kars en Dewy hielden het slot goed op de deur en hadden steeds goed steun van de anderen in het team. Hele mooie combinaties maakten dat we de score goed konden uitbouwen, zelfs een prima keeper van Hertha kon dat niet meer tegenhouden. Sieb, Lars, Marcelino, Thijs en zelfs een scorende Mexim tilden samen de score naar 0-10. Met trots mochten we de complimenten van de tegenstander en de ouders ontvangen. Op naar de volgende wedstrijd.