FC Breukelen 1 loopt punt uit ondanks gelijkspel

Op 2 maart mocht FC Breukelen thuis aantreden tegen HSV De Zuidvogels uit Huizen. De heenwedstrijd in Huizen werd door de ploeg uit Breukelen met 4-0 gewonnen. Beide ploegen kwamen vandaag aardig uit de startblokken. Na een kwartier probeerde Zuidvogels de druk op het Breukelse doel op te voeren zonder echt gevaar te stichten. FC Breukelen hield eenvoudig stand en zoals wel vaker dit seizoen kwam het er zelf regelmatig gevaarlijk en snel uit. Bij een van deze uitbraken wist Jack Castelijns op aangeven van Mark den Hartogh de bal in het Huizense doel te werken: 1-0.

Zuidvogels bleef voetballend de aanval zoeken wat ertoe leidde dat FC Breukelen veel ruimte kreeg en zodoende diverse kansen kreeg om de score uit te breiden. In de 37e minuut profiteerde Deen van Embricqs na de ruimte in gestuurd te zijn door David van der Veld en passeerde de uitkomende doelman Pascal Doest van Zuidvogels: 2-0. Zuidvogels had tot dan geen enkele scoringskans gehad en het zag er heel goed uit voor FC Breukelen, zeker omdat CSW tegen SDV Barneveld op dat moment al met 1-0 voor stond.

Scheidsrechter Germs ging echter ongewild een hoofdrol spelen tijdens de laatste minuten voor de rust. Tom Kalkhuis ging op avontuur en de Huizense doelman Doest vloerde Tom hierbij. Vervolgens gaf de keeper Tom buiten zijn strafschopgebied een kopstoot, wat niet door de leidsman werd waargenomen. Ook gaf de doelman Tom in het voorbijgaan nog een tik tegen het hoofd. Complimenten voor Tom dat hij zich bleef beheersen en daarna uitgroeide tot de beste Breukelaar. Strooiend met passes en met veel discipline was hij dominant aanwezig.

Toen FC Breukelen al aan de thee dacht, scoorde Zuidvogels binnen drie minuten tweemaal uit een dood spelmoment, waarbij vooral de 2-2 uit een vrijetrap prachtig door Umit Dinc om de muur heen werd gekruld. Zo werd de wedstrijd, die gespeeld leek, weer helemaal open en kon FC Breukelen opnieuw beginnen na een 2-2 ruststand. Deze ruststand was onnodig gezien het aantal kansen dat door de Breukelse aanvallers gemist werd.

Het tweede bedrijf speelde de ploeg van Willem Leushuis vol voor de winst en creëerde het wederom een aantal goede kansen. Echter gescoord werd er niet. De voor David van der Veld ingevallen Danijel Mahmutovic was nog het dichtst bij, maar hij zag zijn te zachte inzet van de lijn worden gehaald. De deze wedstrijd moeizaam spelende Daniël Kops ging alleen op het doel af en werd op het moment van uithalen in de rug geduwd. Waar velen hoopten op een strafschop als sanctie, resteerde slechts een vrijetrap.

Zuidvogels kon hier weinig doelpogingen tegenover zetten, want de Breukelse defensie gaf weinig weg vanmiddag. In de laatste seconde van de wedstrijd leek FC Breukelen toch nog met de volle winst aan de haal te gaan toen Jack Castelijns de doelman omspeelde. De hoek werd echter hierdoor te moeilijk en de bal belandde in het zijnet. In de sportieve wedstrijd werden zeven gele kaarten gegeven: drie voor FC Breukelen (Den Hartogh, Van der Post en Kooij) en vier voor Zuidvogels (Tat, Scholte, Dinc en Bulduk).

FC Breukelen liep in eigen huis nagenoeg geen averij op; men loopt zelfs een punt uit doordat van alle concurrenten alleen SVL wist te winnen. Volgende week staat de topper tegen SDV Barneveld op het programma, maar eerst wordt er op dinsdagavond 5 maart voor de beker gespeeld tegen h.v.v. Hollandia 2. Die wedstrijd begint om 20.00 uur in Breukelen en staat onder leiding van de heer R. van den Berg.

2 maart 2013, FC Breukelen 1 - HSV De Zuidvogels 1 2-2 (2-2)

1-0 Jack Castelijns

2-0 Deen van Embricqs

2-1 Danny Scholte