Goede start tweede competitieronde E5

hertha.jpg

Zaterdag jl. stond de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. Een nieuwe indeling met nieuwe tegenstanders. Een klasse omhoog geschoven, dus de verwachting was dat het nu wel wat lastiger zou worden. Om 10.00 uur stonden we aan de aftrap in Vinkenveen bij s.v. Hertha E4. De E5 ging meteen lekker van start. Er werd goed samengespeeld en de opbouw verliep mooi langs de vleugels. Hertha had duidelijk moeite en kwam er niet lekker uit. De kansen op een doelpunt bleven dan ook niet uit, maar de bal wilde er nog niet in. Een goede keeper, onzorgvuldigheid in het afronden en de paal stonden in de weg. Uiteindelijk kon Fedde uit een corner van Sieb heel mooi de bal binnenkoppen: 0-1.

Hertha pakte het spel wat beter op en kwam wat meer in de richting van ons doel, maar grote kansen waren er nog niet. De E5 bleef goed combineren en weer dienden er zich nieuwe kansen aan. Na enkele missers kwam de bal mooi over rechts en kon Fedde voor de tweede keer scoren: 0-2.

Na de rust werd ons spel wat slordiger. Het team leek te denken dat het wel los zou lopen en sommigen gingen wat meer op zoek naar eigen succes. Hertha zat er wat korter op en kwam nu ook wat vaker in de richting van ons doel. Ondanks dat het geen hele grote kansen opleverde, viel dan toch de 1-2. De E5 leek wakker geschud en ging weer wat meer samenspelen en niet lang daarna tikte Lars 1-3 binnen. De wedstrijd leek gespeeld. Van beide kanten werd het spel nu slordiger. Achterin werd de boel goed opgevangen door Kars, Dewy en Mexim en Sieb verleende goed assistentie. Hertha kwam er niet doorheen. Op basis van individuele acties konden we nog 1-4 en 1-5 maken en daarmee was de wedstrijd ook echt klaar. Mooi resultaat! Klasse gedaan.

Zaterdag a.s. mogen we weer naar Vinkenveen om wederom tegen Hertha E4 spelen tempelen, maar nu voor de KNVB-beker. En nu vooral waken voor onderschatting.