FC Breukelen en trainer Willem Leushuis uit elkaar

fcbreukelen.jpg

Op dinsdag 5 februari 2013 zijn FC Breukelen en hoofdtrainer Willem Leushuis tot de conclusie gekomen dat zij geen overeenstemming kunnen bereiken over een nieuwe samenwerking in het volgende seizoen. Het feit dat FC Breukelen sterk teruglopende inkomsten heeft, ligt hieraan ten grondslag. Willem Leushuis staat sinds augustus 2011 onder contract bij de eersteklasser. In het vorige seizoen ontsnapte FC Breukelen onder zijn leiding met een sterke eindsprint ternauwernood aan degradatie uit de eerste klasse.

Daarbij werd nota bene ook nog de laatste periodetitel veroverd die vervolgens moest worden ingeleverd in verband met het spelen van play-offs tegen degradatie. In de winterstop van vorig seizoen verlengde FC Breukelen het contract met Leushuis. Ondanks het feit dat FC Breukelen in die winterperiode onder aan de ranglijst stond, sprak de club het vertrouwen in Leushuis uit door hem een nieuwe overeenkomst aan te bieden voor nog een seizoen.

Weinig te klagen

Over de prestaties van Leushuis in het huidige seizoen valt weinig te klagen: FC Breukelen 1 staat met grote afstand aan kop van de ranglijst, het elftal pakte de eersteperiodetitel en er is een goede chemie tussen spelers en staf. Zowel FC Breukelen als Leushuis hebben in januari jl. te kennen gegeven volgend seizoen graag met elkaar door te willen. In verband echter met fors teruglopende inkomsten was FC Breukelen genoodzaakt om Leushuis een sterk verlaagde aanbieding te doen. Er hebben vervolgens diverse gesprekken plaatsgevonden, waarbij de trainer heeft uitgesproken ook water bij de wijn te willen doen om de overeenkomst met nog een jaar te verlengen. Club en trainer hebben echter na deze gesprekken geconstateerd dat zij financieel gezien te ver uit elkaar liggen om een nieuwe overeenkomst voor volgend seizoen te kunnen sluiten.