FC Breukelen 2 boekt riante 5-0 zege op Swift 2

Op zaterdag 2 februari hervatte het keurcorps van trainer Roy Versluis de competitie thuis tegen het tweede elftal van a.v.v. Swift uit Amsterdam. FC Breukelen trad aan in een vier-vier-tweeformatie met als enige wijzigingen ten opzichte van de reguliere opstelling Miguel als linksback, Max op linkshalf en de altijd sterke en bedrijvige Matthew ‘Matta’ Renfurm in de spits. Er werd om kwart over twaalf afgetrapt onder redelijk zonnige omstandigheden. In de eerste helft golfde het spel op en neer met FC Breukelen duidelijk als de betere ploeg, wat ook leidde tot enkele gevaarlijke kansen. Halverwege de eerste helft leidde dit tot het openingsdoelpunt van Matta. Niet lang hierna volgde ook 2-0. Nino Raaf stuurde Matta de diepte in met een goede steekpass.

De uitgelopen keeper kon in eerste instantie de bal nog tegenhouden, maar in de rebound schoot Maikel Goossens de bal alsnog knap binnen. Even later volgde nog een doelpunt van Maikel, maar dit werd echter tot ieders verbazing afgekeurd door de scheidsrechter. Met een 2-0 ruststand en een goed gevoel gingen de Breukelen-spelers de warme kleedkamer in.

Na rust viel Peter Kamp in voor Matta en ging FC Breukelen vrolijk verder waar het voor de rust mee gestopt was. FC Breukelen zette Swift onder druk en dit leidde tot een hattrick van Maikel Goossens die uiteindelijk met drie doelpunten zijn seizoenstotaal flink opvijzelde. Intussen was de altijd jolijke en onbevangen Lars Hoogveldt ingevallen die ook met een doelpunt nog een persoonlijke bijdrage leverde aan een eclatante 5-0 zege.

FC Breukelen kan tevreden terugkijken op de wedstrijd, waarin het enige smetje de onterechte rode kaart was van de altijd noeste, stugge en standvastige Sven Eggermont. Sven zal daarmee hoogstwaarschijnlijk geschorst zijn voor de volgende wedstrijd. De rode kaart kwam voort uit een iets te korte ingooi die niet goed verwerkt kon worden door de Breukelse verdediging. Dit moest gecorrigeerd worden door Sven, waarnaar de scheidsrechter zijn tackle helaas onjuist en te zwaar beoordeelde. Deze overtreding leverde tevens een penalty op voor Swift, die echter op stijlvolle manier werd gepakt door de goed keepende Sander Mur. Nogmaals, het team kan met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd, waarin sinds lange tijd weer eens drie punten werden gepakt voor de competitie. Hopelijk slaagt het team erin deze lijn vast te houden in de volgende competitiewedstrijd op 16 februari uit tegen ODIN 2.

Foto’s: Nico van Stroe.