Eerste bijeenkomst Commissie Sportiviteit en Respect

121209_zonder_respect_geen_voetbal.jpg
Op woensdag 19 december kwam de Commissie Sportiviteit en Respect bijeen met haar leden Ester Pesiwarissa, Gert van der Tol, Marco van Neerbos, Rudy Bouwman, Demmie Brouweriks, Stefan Hoogvliet, Bram van Vliet, Sjaak van der Post, Hans Kabalt, Maxim Presburg, Erik Hadderingh en Dion Kooij. Wij spraken deze avond over de manier waarop wij de positieve krachten binnen onze vereniging boven water krijgen en behouden. Ook is er gesproken over wat er zoal op zaterdagmiddag 8 december door de jeugd is benoemd tijdens de stellingen.

Drie signalen kwamen hierbij vooral aan het licht.

1. Ouders bemoeien zich te veel met het spel en dan vaak negatief.

2. Het bestuur is onzichtbaar.

3. Is iedereen op de hoogte van de spelregels van het voetbal?

Als bestuur van onze mooie vereniging ontvangen wij graag dit soort signalen en proberen wij daar zo goed mogelijk op te handelen. Als antwoord op de genoemde signalen het volgende.

1. Moedig als ouder positief aan en laat het coachen over aan de coach. Spreek elkaar aan wanneer iemand zich (negatief) bemoeit met het spel.

2. Het bestuur heeft aan de Jeugdcommissie gevraagd een Spelersraad van de Jeugd op te richten met bijvoorbeeld één gekozen vertegenwoordiger uit alle A-, B-, C- en D-teams, wat neerkomt op zeventien raadsleden in totaal. Deze Spelersraad komt dan eens in de maand samen om te praten over wat er speelt in de jeugd en bij de teams. De uitkomst hiervan komt dan vervolgens via de Jeugdcommissie terecht bij het Algemeen Bestuur.

3. Via de link onder aan dit artikel vindt u de KNVB voetbalspelregels. Wij roepen iedereen - spelers, leiders, trainers, scheidsrechters en ouders - op om deze eens aandachtig door te nemen. Hiernaast biedt het bestuur alle leden van FC Breukelen binnenkort een mooie spelregelbijeenkomst aan. Dit is een van de goede ideeën die uit de Commissie Sportiviteit en Respect naar voren is gekomen.

Met de Commissie Sportiviteit en Respect en de te vormen Spelersraad geven wij een vertegenwoordiging van de leden van FC Breukelen een stem. Op die manier komen fantastische ideeën naar boven die onze vereniging nog mooier, gezelliger en sportiever maken. Wil jij ook deel uitmaken van deze commissie? Mail dan naar Jonathan Ramaker via voorzitter@fcbreukelen.nl. We hebben jou er graag bij!

Tijdens de tweede bijeenkomst, op woensdag 23 januari a.s., bespreken wij vooral wat FC Breukelen zo uniek maakt. Klik hier voor de KNVB voetbalspelregels.