Opbrengst Colombia Cup naar plaatselijk initiatief

121227_voedselbankstichtsevecht.jpg
De donaties tijdens het zaalvoetbaltoernooi om de Colombia Cup 2012 op 29 december in de Stinzenhal zullen ten goede komen aan een lokaal initiatief, namelijk de Voedselbank Stichtse Vecht.

“Wij gaan verspilling van voedsel tegen door dit bij bedrijven in te zamelen en gratis te verstrekken aan mensen die in Nederland onder de armoedegrens leven. Wij werken uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers. Wekelijks eten circa twintigduizend gezinnen, ruim vijftigduizend mensen, in Nederland van het voedselpakket dat zij gratis van de voedselbank krijgen. Om in aanmerking te komen voor een voedselpakket mag men als alleenstaande niet meer dan 175 euro per maand overhouden na aftrek van vaste lasten zoals huur, gas, water, licht en verzekering. Voor gezinnen gelden andere richtlijnen. Elk jaar worden meer dan negenhonderdduizend pakketten uitgedeeld. De voedselbank betaalt niet voor voedsel. Het werk wordt op dit moment verricht met zo’n zesduizend onbetaalde vrijwilligers.”

Voedselbank Stichtse Vecht

In de gemeente Stichtse Vecht is kortgeleden een voedselbank van start gegaan. Voorheen werden Maarssen, Breukelen en Loenen door de voedselbank van Utrecht ‘bediend’, maar vanwege de enorm toegenomen vraag binnen de stad Utrecht was daar geen capaciteit meer voor. Daarnaast groeit het aantal gegadigden binnen de gemeente Stichtse Vecht inmiddels ook gestaag. Binnen de kern Breukelen zijn dit er thans al ongeveer 25. Een aanvrager komt steeds voor een periode van dertien weken in aanmerking voor een voedselpakket waarna een herbeoordeling plaatsvindt. Voor een bedrag van ongeveer € 50,- kan een aanvrager voor een dergelijke periode van voedselpakketten worden voorzien.

Doe dus allemaal zaterdag a.s. mee aan het toernooi om de Colombia Cup en steun de Voedselbank Stichtse Vecht!