Gretig FC Breukelen beleeft geslaagd trainingskamp

fcbreukelen.jpg

Op vrijdag 4 januari vertrok de selectie van FC Breukelen naar het Noord-Hollandse Egmond aan Zee voor een driedaagse trainingsstage. Deze stage was bedoeld als voorbereiding voor de tweede seizoenshelft en werd door de technische staf mede benut om individuele gesprekken te voeren met de spelers. Natuurlijk werd er ook getraind en een wedstrijd gespeeld. Na aankomst op vrijdagmiddag volgde de kamerindeling en vertrokken we naar het prachtige complex van HSV Heiloo.

De spelers toonden vanaf minuut één aan gretig te zijn en er werd intensief en serieus gewerkt. Na het diner organiseerde de spelersraad een pokertoernooi dat met overtuiging door Jacky Castelijns en David van der Veld werd gewonnen. Om middernacht ging iedereen met een voldaan gevoel naar bed om door middel van een goede nachtrust bij te tanken voor een zware zaterdag die zou volgen.

Na het ontbijt om 8.00 uur volgde de tweede training die zwaarder uitviel dan door de trainers was uitgedacht. Fanatiek als altijd ging iedereen voor de winst tijdens de oefenvormen. ’s Middags werd een oefenwedstrijd gespeeld tegen SDO (zon) uit Bussum. Deze jonge, gretige tegenstander maakte het FC Breukelen gedurende de eerste 45 minuten erg lastig. Het verschil in kwaliteit en fitheid werd in de tweede helft echter duidelijk. Met tien doelpunten scoorde FC Breukelen er lustig op los. Matthew Renfurm en Daniël Kops waren ieder driemaal trefzeker, Jacky Castelijns tweemaal, en David van der veld en Roy Schaap ieder eenmaal. Doodmoe keerden de spelers daarna terug in het hostel.

Het diner werd genuttigd in gezelschap van Jürgen Reiprich, Dick en Ruben van Wageningen, Henk van Laatum, Henk Moen en Ab Kabalt. De zaterdagavond was bestemd voor teambuilding. De hele selectie beleefde een gezellige avond in de binnenstad van het mooie Alkmaar. Iedereen was weer monter present op zondagochtend voor het ontbijt. De trainingsstage werd afgesloten met complimenten voor de discipline en de onderlinge samenwerking en allen keerden met vele ervaringen rijker weer huiswaarts.

De trainingsstage in Egmond aan Zee werd mogelijk gemaakt door de Stichting Topvoetbal van FC Breukelen en een kleine eigen bijdrage van de selectie. De selectie en staf wil bij deze de Stichting Topvoetbal nogmaals bedanken. Ook spreken wij een woord van dank uit aan Trainingskampen.nl, HSV Heiloo en Stay Okay voor de uitstekende organisatie en de gastvrijheid. Op dinsdag 8 januari wordt de voorbereiding op de tweede seizoenshelft voortgezet met een thuiswedstrijd tegen r.k.s.v. Pancratius 1, aanvang 20.15 uur.

In het AD-UN van 7 januari bericht journalist Stan Bos ook over het trainingskamp, klik hier.