MB1 sluit jaar spetterend af

fcbreukelen.jpg

Woensdag 19 december ging de MB1 als laatste ’training’ aquajoggen in zwembad ’t Kikkerfort. Er was afgesproken om om 19.00 uur gezamenlijk met het team te gaan eten. De eerste zeven dames kwamen rond 19.10 uur aan in het zwembad (“Ach, we kijken niet op een minuut en een speelster meer of minder”. Waar ken ik dit van?). Met deze meiden werd er lekker gegeten om daarna met een volle maag in het warme water van het recreatiebad te plonsen. Rond 20.00(!) uur sloten ook de laatste drie dames zich aan (Lois en Emily waren helaas afwezig). Het feest kon beginnen.


Na de glijbaan een keertje of tien uitgeprobeerd te hebben, moest het dan eindelijk gebeuren: aquajoggen. Aquajoggen is joggen in diep water met een wettbelt (een grote drijfkurk) om. Bij het op maat maken van deze wettbelts was er even twijfel bij de dames. “Want zo’n ding staat toch helemaal niet modieus!” Eerder maakten veel van hen zich ook al zorgen over doorgelopen make-up. Ik heb de dames nog even toegesproken dat het wel de bedoeling is om serieus mee te doen. Toen kon instructeur Mike, klokslag 21.00 uur, beginnen. Na even wennen en een hoop gekwebbel werd het bij het verstrijken van de tijd steeds iets rustiger. Wellicht bleek het toch wel erg vermoeiend.

Na een half uur aquajoggen kwamen de meeste meiden in ieder geval toch wel met een rood hoofd het water uit om daarna nog even in het warme water van het recreatiebad een beetje bij te komen. Ik denk dat het een zeer leuke afsluiting is geweest van dit jaar. In ieder geval zitten we er serieus over na te denken om een nieuwe doelgroep te gaan beginnen: aquakwebbel!

Groet,

John Ravestein (trainer MB1 en medewerker ’t Kikkerfort)

121221_mb1_in_kikkerfort.jpg

De MB1 te water. Van links naar rechts: Anniek, Sterre, Demmie, Fenna, Esmee, Teddie, Britt, Maggy, Tyra en Lovely.