Mooie overwinning E5 op FC Almere E11

Na de mooie overwinning van vorige week in de beker stond deze week de voorlaatste wedstrijd voor de competitie te wachten tegen FC Almere E11. Voor de wedstrijd leken we wat geïmponeerd door de grootte van één van de spelers van Almere. Hij leek wel twee meter in vergelijking met sommige van onze jongens, maar eenmaal in de wedstrijd lieten ze zich niet meer afschrikken. De E5 nam meteen het initiatief en zocht wederom goed de combinatie. Dat leverde meteen na een paar minuten al mooie kansen op, maar de keeper van FC Almere pareerde de bal heel knap.

Een enkele keer kwamen de jongens van FC Almere eruit, maar de verdediging bestaande uit Dewy, Kars en Mexim wisten keer op keer de bal goed te onderscheppen, zodat keeper Thijs het lekker rustig hield. De E5 bleef mooie combinaties maken, zowel over links via Fedde en Lars als over rechts met Sieb. Het kon dan ook niet uitblijven dat er nieuwe kansen kwamen. In veelvoud, maar elke keer stond de werkelijk zeer goede keeper van FC Almere in de weg of waren we toch niet scherp genoeg. De aanvallen bleven maar komen, de bal wilde er maar niet in. Zelfs de paal werd een paar keer gevonden of de verdediging kon elke keer net op tijd de bal die terugkwam van de keeper weer wegwerken.

Gelukkig bleef de stemming er na de rust goed in, al werd zichtbaar dat vermoeidheid en ongeduld zich aanmeldden. Gelukkig viel niet ver in de tweede helft de 1-0. Fedde draaide goed weg van zijn verdediger en kon een mooie aanval over rechts met een gewiekst rollertje afmaken. Een zucht van verlichting ging door het team en de supporters aan de kant. Niet heel lang daarna maakte Berend de 2-0 en een paar minuten later kon Marcelino zelfs de 3-0 aantekenen uit een fraaie vrije trap in Ronaldostijl.

De druk was duidelijk van de ketel en we zakten een beetje in, waardoor FC Almere wat vaker kon opkomen. Dat leverde uiteindelijk een paar keer gevaar op. FC Almere wist echter nog maar één keer te scoren. Uit een corner werd de bal mooi binnengekopt. De aanvallen kwamen daarna een beetje over en weer en helaas werd de kans op 4-1 een paar keer gemist. Dat mocht de pret echter niet meer drukken. Mats, onze vaste keeper, zag vanaf de zijkant dat het goed was en kon meegenieten van de overwinning. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop in Almere tegen Sporting Almere.