D1 glijdt in slotminuten onderuit bij koploper

almere_city.jpg

FC Breukelen D1 heeft zich vandaag van zijn beste kant laten zien. In een hartverwarmende wedSTRIJD bogen de Breukelaren pas in de slotminuten voor de koploper Almere City D2, na zelf een brutale voorsprong van 0-1 te hebben genomen. De mannen in het rood vierden de bevrijdende 2-1 alsof ze kampioen van Nederland waren geworden. De titel zal deze ploeg dan ook wel niet ontgaan, maar wat hadden de talentjes van Almere City het moeilijk tegen onze D1. Zo gemakkelijk als het vorige week ging voor de beker (5-2), zo stroef verliep het vandaag. En dat was de verdienste van de gehele Breukelse ploeg die vandaag vocht als leeuwen en geloofde in elke bal.

Uiteraard was Almere City vandaag het meest aan de bal. En natuurlijk had onze verdediging en keeper Sam weer de handen vol aan de snelle en gemakkelijk combinerende tegenstander. Maar het raffinement ontbrak, vooral in de eindpass. Daardoor hadden onze defensie en Sam (in mijn ogen samen met Guido Men of the Match) keer op keer het laatste woord.

Zoals gezegd, na de eerste storm van Almere City (en het vroege uitvallen van Jayson met een hamstringblessure, vervanger Destin) kwamen we op een lekkere voorsprong doordat Jordi G. een lange bal van Sam handig doorkopte, waarna Jacko alleen op de keeper af kon gaan en de verste hoek vond. Dat smaakte naar meer, want even later werd Jacko vlak buiten de zestien van achteren neergeschoffeld. Waar iedereen op z’n minst een fluitsignaal verwachtte, liet de arbiter doodleuk doorspelen en was FC Breukelen een beetje van de kaart.

Almere City kwam beter in de wedstrijd, vond combinerend over links een gaatje in de defensie en de gelijkmaker was een feit. Natuurlijk gaf FC Breukelen nog lang niet op, want de defensie en de doelman van Almere City acteerden verre van overtuigend. Een vrije trap van Jop betekende bijna de 1-2 voorsprong voor FC Breukelen, ware het niet dat Levi de terugspringende bal van dichtbij te zacht inschoot. Om de wedstrijd op slot te gooien, kende de arbiter de thuisploeg een penalty toe (overtreding van Sam erbinnen? Erbuiten? Niemand kon het met zekerheid zeggen), maar die werd verrassend zwak ingeschoten in de handen van Sam.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld: Almere City (met zes wissels op de bank!) veel aan de bal, maar slordig met de laatste pass en FC Breukelen D1 jagend en loerend op een counter. Door de tegenwind hadden we het extra zwaar achterin, maar Bob, Guido en Jurriaan corrigeerden zo goed als ze konden. Jochum maakte intussen zijn rentree na een korte blessureperiode en kwam in het veld voor Jacko. Het was bijzonder sneu om te zien dat, terwijl een verdiend punt bijna in de tas zat, één moment van onoplettendheid FC Breukelen uiteindelijk de das omdeed. Bij een vrije trap gaven we iets te veel ruimte weg aan de vaardige nummer 39 die met een loepzuivere schuiver Sam in de rechterhoek passeerde.

Bijna nog werd het daarna 3-1 toen dezelfde speler een prachtige actie liet volgen door een perfect uitgevoerde ‘Zidane’ en alleen op Sam afstormde, maar onze doelman stond dit keer weer weer zijn mannetje. Zo bleef het bij 2-1 voor Almere City. De teleurstelling bij de withemden was enorm, maar iedereen weet dat je van zeer goede huize moet komen om Almere City te verslaan. We waren er dit keer bijna in geslaagd. Volgende week hebben we weer een uur lang nieuwe kansen tegen Zuidvogels D1.