Moedig spelende F4 pas laat onderuit tegen Victoria F4

Afgelopen zaterdag stond er een bekerduel tegen Victoria F4 op het progamma. Deze ploeg staat boven aan in de 3e klasse en wij ongenaakbaar aan kop in de 5e klasse. Na al die veegpartijen van de laatste weken eindelijk weer eens een serieuze tegenstander. Een mooi moment om te kijken waar we nu staan. We waren tot op het bot gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. We begonnen zeer geconcentreerd aan de wedstrijd en zoals dat in trainerstermen heet: we stonden goed in de organisatie. Victoria had een licht veldoverwicht, maar kon dit niet uitdrukken in grote kansen.

Het vervolg van de wedstrijd werden wij wat brutaler en kwamen wat meer in de buurt van de goal van de tegenstander. Maar ook dat leverde geen grote kansen op. En zo werd er gestreden voor elke meter. Een paar minuten voor rust kwam Victoria op een 0-1 voorsprong na een mooie solo langs de lijn en schot in de korte hoek. We gingen niet bij de pakken neer zitten en zetten nog een keer druk en waren dan ook dichtbij de gelijkmaker. Een niet goed verwerkte bal van Victoria kwam voor de voeten van één van onze aanvallers die zich niet bedacht en keihard uithaalde, maar een katachtige redding van de keeper voorkwam dat. En zo gingen we rusten met een 0-1 achterstand, maar met de gedachte dat we zeker niet kansloos waren.

We begonnen zeer goed aan de tweede helft. In die fase had Victoria niets te vertellen en we speelden dan ook meer op hun helft. De beloning van het harde werken liet niet lang op zich wachten. Via een mooie combinatie vanaf het middenveld werd van dichtbij keurig de 1-1 binnengeschoten. Het bleef lang 1-1 en de wedstrijd kon nu alle kanten op. We waren dichtbij de 2-1, maar hun keeper stond steeds op de goede plaats. Een klein beetje tegen de verhouding kwam Victoria op een 1-2 voorsprong na een goed uitgespeelde counter. Na dat doelpunt knakte er wat bij ons en vloeiden de krachten wat weg. Zo kon Victoria uitlopen naar een 1-4 eindstand. Een zeer geflatteerde uitslag, want we hebben zeer goed partij geboden. Al met al een heerlijke pot voetbal en complimenten aan onze jongens die bewezen hebben een hoger niveau aan te kunnen.

Foto’s: Danielle Boekeloo.

Lars van Teylingen in duel met een speler van Victoria.