FC Breukelen 1 vergroot voorsprong op achtervolgers

Na de eerste (competitie)nederlaag van het seizoen afgelopen zaterdag tegen Zwaluwen'30 moest FC Breukelen zich zien te herpakken tegen SVL in Langbroek. SVL, in het verleden altijd een lastige tegenstander gebleken voor de ploeg uit Breukelen, had de laatste twee wedstrijden ook niet in winst kunnen omzetten en wilde dat tegen FC Breukelen uiteraard wel weer doen. Het eerste halfuur golfde het spel op en neer en dat leidde tot niet meer dan ongeveer een handvol kansen, redelijk verdeeld over beide ploegen.

Na het halfuur kreeg FC Breukelen meer grip op de wedstrijd en kon zo, mede doordat de thuisploeg het niet meer leek te kunnen belopen en meer ruimte weggaf, steeds gevaarlijker voor de goal verschijnen. Echter voor rust werd er niet gescoord door beide ploegen en de ploegen gingen met de brilstand op het bord rusten.

Nadat alle aanwezige supporters opgewarmd waren met een kopje thee, koffie of snert, kon de tweede helft op deze grauwe, gure dag beginnen. FC Breukelen begon waar het het laatste kwartier voor rust mee geëindigd was, de bal rondspelen en wachten op de gaten die vanzelf zouden gaan vallen. Zo kwamen er in de tweede helft meer kansen. Waar eerst de Breukelse keeper Sieuwerd Teerink nog uitstekend optrad bij een uitbraak van de gastheren, was het in de 56e minuut raak voor de bezoekers. David van der Veld werd die diepte ingestuurd door een mooie pass van Tom Kalkhuis. David snelde zijn tegenstander voorbij en bracht de bal straks voor de goal buiten bereik van de keeper. Bij de tweede paal kon Daniël Kops zijn vijftiende competitietreffer binnenglijden: 0-1.

De sleutel tot succes lag dus aan de zijkanten. Lars van der Post werd vervangen door Deen van Embricqs en David van der Veld door Danijel Mahmutovic om nieuw elan op de zijkanten in te brengen. FC Breukelen bleef logischerwijs dan ook deze vleugels zoeken wat voor aardig wat gevaar voor de Langbroekse goal zorgde. De bevrijdende tweede goal bleef echter uit. In de 81e minuut werd de wedstrijd dan toch in Breukels voordeel beslist. Deen van Embricqs snelde op rechts zijn directe tegenstander voorbij en bracht de bal netjes bij de tweede paal, waar Tom Kalkhuis keurig en koelbloedig de 0-2 binnenschoot. De laatste tien minuten van de wedstrijd probeerde SVL nog wel een aansluitingstreffer te forceren en kreeg hiervoor een paar (kleine) kansen voor, maar doelman Sieuwerd Teerink hield de zo gewenste nul voor de ploeg uit Breukelen.

Door de nederlaag van SVL én die van SDV Barneveld bij Valleivogels (2-1) en het gelijkspel bij Zwaluwen'30 en Swift (0-0) is FC Breukelen weer iets verder uitgelopen op haar belagers. Het gat met de beide nummers 2 Zwaluwen'30 en Swift) bedraagt inmiddels zeven punten. Volgend weekend is er geen competitieprogramma voor FC Breukelen 1 en 2. Op dinsdagavond 27 november speelt FC Breukelen 1 in Heemstede tegen RCH 1 voor de beker. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

17 november 2012, SVL 1 - FC Breukelen 1 0-2 (0-0)

0-1 Daniël Kops

0-2 Tom Kalkhuis

Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd op de website van SVL.