E5: van ongeloof naar veerkracht en weer terug

wasmeer.png

De wedstrijd tegen Wasmeer E7 zou voor ons een leuke wedstrijd moeten worden. Wasmeer stond stijf onderaan en dus dachten we dat er kansen lagen. Maar hoe anders verliep de wedstrijd, het was meer! De E5 kwam maar moeilijk uit de startblokken, er werd niet samengespeeld en de verdediging van alle spelers liet zwaar te wensen over. Te snel happen en geen rugdekking. Ondanks dat kwamen er wel wat kansen, maar daar werd slordig mee omgegaan. Ballen op de paal, op de keeper en gewoon naast het doel. eerlijk is eerlijk de keeper van Wasmeer deed het ook erg goed.

En omdat wij niet al te sterk verdedigden konden de doelpunten voor Wasmeer niet uitblijven. Na 10-15 minuten stonden we achter met 3-0. Toch bleef het team wel knokken. Sommige spelers werkten hard, al was dat niet altijd even effectief. Gelukkig kwam er meer samenspel en we begonnen ook te scoren. We haalden op naar 3-3, maar liepen geheel onnodig op tegen de 3-4 als gevolg van onoplettend verdedigen. Ondanks deze nieuwe tegenslag en wat onderling gemopper bleven we aanvallen. De combinaties kwamen er nog steeds niet uit. Het leek wel of de spelers voorin allemaal persoonlijk de 4-4 wilden maken.

Toen eindelijk het samenspel werd gezocht, werd de 4-4 gemaakt. Een zucht van verlichting en al helemaal toen we kort daarna 5-4 maakten. Wasmeer bleef echter soms gevaarlijk counteren. We bleven kansjes houden, maar die strandden elke keer in de buurt van het doel. Wat jammer dat we de 6-4 niet konden binnen tikken. En ja, dan aan het einde gebeurde het ongelofelijke. Bij het wegwerken van een corner werd de bal niet opgepikt en schoot een speler van Wasmeer blind op doel. Met een mooie boog viel de bal in de verre hoek: 5-5. Direct daarna was het afgelopen. Wat jammer dat we de wedstrijd niet konden afmaken. Deze week moeten we er maar weer hard aan werken om het samenspel en het verdedigen te verbeteren. Op naar de volgende wedstrijd.