FC Breukelen 2 ruim onderuit bij s.v. Spakenburg 2

Altijd bijzonder, zo’n uitstapje naar het pittoreske vissersdorp Spakenburg. Waar de botters vredig in de haven liggen, de dames in klederdracht paraderen en paard en wagen nog niet uit het straatbeeld zijn verdwenen. Alleen het veel te nauwe toegangspoortje naar het complex, waar je je enkels aan openhaalt, misstaat in het geheel. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld en begon met een minuut stilte. Na het pareren van de eerste aanvalsgolf kwam de echt serieuze doelpoging van FC Breukelen. Spakenburg had de drang naar voren en het was dankzij de volledig falende afwerking dat het lang gelijk bleef. Tot die inmiddels beruchte laatste seconden, waarin van afstand de 1-0 werd ingeschoten.

Direct in het begin van de tweede helft werd FC Breukelen een zuivere strafschop ontnomen. FC Breukelen tapte nu uit een ander vaatje en ging er vol tegenaan. Een misverstand in de verdediging werd direct afgestraft met 2-0 en nog geen minuut later had Spakenburg 3-0 in de touwen geschoten. Het werd steeds kouder op de tribune. Met nog een halfuur te spelen werd er flink gewisseld, maar of dit soelaas zou bieden? Neen. Met een bal tegen de paal en net naast bleef Spakenburg de betere partij. De 4-0 was dan ook onafwendbaar. Vreemd genoeg kwam er vanaf toen meer beleving in het spel van FC Breukelen. Misschien iets om mee te nemen naar de volgende wedstrijd.