C3 houdt aansluiting met top door ruime overwinning

Na het verlies op eigen veld tegen de nummer 2 in de competitie moest de C3 vandaag winnen van Batavia'90 C2 om de aansluiting met de top te behouden. Nu Rick weer hersteld is van zijn enkelblessure, was het team weer compleet en had het leidersduo Michel en Leo ruime wisselmogelijkheden. Dit in tegenstelling tot de tegenstanders want, die waren afgereisd met slechts elf man. Al snel wordt de taktiek van Batavia duidelijk. Bij een doeltrap snelle aanvallers op de middenlijn. De keeper trapt de bal ver uit om deze zo snel mogelijk voorin te krijgen.

Het middenveld wordt overgeslagen en de verdediging van de C3 staat direct onder druk. Lastig dus, want als de bal goed valt, ligt de eigen helft helemaal open. Het is dus zaak achterin de buitenspelregels goed in de gaten te houden. Dit gaat in het eerste deel redelijk, maar af en toe kan Batavia toch gevaarlijk doorkomen en Justin op de proef stellen. Gelukkig voor de C3 staat het vizier van de tegenstanders niet helemaal goed afgesteld.

De speelwijze van Batavia brengt ook met zich mee dat het op hun eigen helft heel druk is. Zo wordt de C3 gedwongen via korte combinaties door de verdediging heen te komen. Waarbij de middenvelders steeds weer voorin moeten opereren. De C3 houdt de druk er wel op, maar echte kansen ontstaan hieruit niet. En steeds is er weer de dreiging van die verre uittrap wat de keeper van Batavia goed af gaat. Na ongeveer twintig minuten lukt het dan toch. Via een inworp op rechts krijgt Lukas de bal toegegooid. Onder druk van een lange verdediger neemt hij de bal niet eerst aan, maar plaatst deze direct het strafschopgebied in. Oliver is ter plaatse, maar wordt onreglementair tegen het gras gewerkt. Een penalty volgt die beheerst ingeschoten wordt door Lukas: 1-0. De C3 gaat wel iets gemakkelijker spelen, maar het spelbeeld wijzigt niet echt meer tot de rust. FC Breukelen valt aan en Batavia blijft op de counter spelen.

In de rust worden de mannen ernstig toegesproken en erop gewezen dat het aannemen van de bal en de eindpass strakker moeten, het veld breder gemaakt moet worden, er meer rust aan de bal moet komen en de keeper meer van afstand onder schot genomen moet worden. Dit is direct na rust ook goed te zien en het betaalt zich ook uit in een paar mooie combinaties, waarna Andrew de bal netjes klaarlegt voor Danny om uit te halen: 2-0. De verdediging van Batavia is geslecht en kort op elkaar volgen nog drie goals. Er moet echter wel gemeld worden dat Batavia op dat moment met slechts negen man voetbalt met twee geblesseerden op de bank. Roman wordt op een soortgelijke manier als Danny in telling gebracht en vanaf twintig meter slaat de bal tegen de touwen: 3-0. Mathijs mag, na een dieptepass van Floris, doorbreken op links en rondt lekker af: 4-0. Een afstandsschot van Floris wordt door de keeper nog aangeraakt, maar belandt via de lat toch achter de doellijn: 5-0.

De middenvelders van de C3 willen nu echter heel graag voorin blijven en vergeten soms bij balbezit van Batavia hun verdedigende werk te verrichten. Dit leidt dan ook af en toe tot een uitbraak van Batavia. Want hun taktiek is nog steeds gericht op de counter. Uit een dergelijke situatie ontstaat dan ook de tegengoal: 5-1. Niet geschrokken zoekt de C3 echter weer de aanval, terwijl Batavia de geblesseerden toch weer in het veld brengt en met elf man de wedstrijd uitspeelt. Met nog een kwartier te gaan weet Andrew met een goed geplaatst afstandsschot de keeper nogmaals te verschalken en staat het 6-1. Ten slotte bepaald Lukas met een solo vanaf de middenlijn, langs vijf man, afgerond met een lob over de keeper, de eindstand op 7-1.

Chapeau voor de mannen van Batavia die de hele wedstrijd zijn blijven spelen om te scoren. En petje af voor onze mannen van de C3 die ondanks een moeizame eerste helft toch een mooie uitslag op het scorebord hebben gezet. Op 1 december wordt de competitie thuis vervolgd tegen FC Weesp C1, op dit moment de nummer drie. Maar voor hoelang nog??? Kunnen onze mannen van de C3 dan stuivertje wisselen? U bent van harte welkom dit te komen zien! Volgende week ook een kraker voor de C3. Dan wordt er uit gespeeld tegen Victoria C4. Blijven ze in de running voor de beker?

17 november 2012, FC Breukelen C3 - Batavia'90 C2 7-1 (1-0)