Volendam 2 te sterk voor FC Breukelen 2

Er hing een gezellige sfeer op het Volendamse “Ons dorp, onze club!”-terrein, zo vlak voor de krachtmeting tegen de nummer twee van de competitie. Als een stormram joeg Volendam over het veld en binnen zes minuten stond het met een hoge door de wind gedragen boogbal 1-0. Hoe zou dit uitpakken? Een fantastische kans voor FC Breukelen had de gelijkmaker moeten brengen. Er was weer balans. Frommelend door de verdediging scoorde Volendam 2-0 maar FC Breukelen gaf zich nog niet gewonnen. Met een gerichte diagonaal in de uiterste hoek bracht Maikel Goossens de spanning weer terug: 2-1.

Een goede start van de tweede helft. De supporters waren de kantine nog maar net uit toen David Rubens in een één-op-éénsituatie met een koelbloedige swing de 2-2 binnenschoot. FC Breukelen stroopte de mouwen verder op. Een prachtige aanval werd jammer genoeg niet beloond. Met uitstekend positiespel wist Volendam de wedstrijd met 3-2 toch naar zich toe te trekken. FC Breukelen zette, met alle risico’s van dien, nog een slotoffensief in, maar dat mocht niet baten. In de laatste minuut was met 4-2 het spel gespeeld. Jammer.