Moeizame 4-1 winst voor Ve3 in griebuswedstrijd

wvhedw.jpg

Slap. Traag. Slaapverwekkend. Onnauwkeurig. Slecht. Rommelig. Ongeconcentreerd. Futloos. Veteranen 3 won vandaag dan wel met 4-1 van WV-HEDW, maar wat ging het allemaal moeizaam. WV-HEDW stond een kwartier te laat op het veld (maar ja, helemaal uit Amsterdam) en die klap zijn we eigenlijk niet meer te boven gekomen. Met ongelooflijk slordig spel zochten we na het fluitsignaal van scheidsrechter Ton het doel van de Amsterdammers op. Moest de bal naar links, ging-ie door het midden. Moest-ie naar rechts? Weer door het midden. Stonden we vrij op de vleugel? Hoog door het midden. Onvoorstelbaar hoeveel kansen we daarmee verprutsten.

De WV-HEDW-verdediging op leeftijd keek het geklungel glimlachend aan. Van FC Breukelen was op deze manier weinig gevaar te duchten. Door een ongelukkig misverstand in de Mokumse defensie kreegt Peter ter Velde een niet te missen buitenkansje en we stonden zowaar op 1-0. Ging het daarna beter? Welnee. Een lachwekkende tegentreffer (1-1) was onze ‘beloning’. We werden er stil van. Paul Vorst tilde vlak voor rust met een droge volley de 2-1 op het bord, maar het schaamrood stond ons in de kleedkamer op de kaken.

Na rust met Co, Piet en René erin voor Henk, Mario en Joost gingen we op de oude voet door, de eerste tien minuten misschien uitgezonderd. Er was af en toe geen doorkomen aan en daarbij moesten we nog op onze hoede zijn voor enkele uitvallen. Doelman Jaap hanteerde nog even de noodrem en gelukkig werd de vrije trap op de rand zestien hoog over het doel gelepeld. Het zal je gebeuren … Peter wisselde geblesseerd voor Joost en Marc liet zich door Mario vervangen en ineens kregen we wat meer ruimte en bleef de bal lekker laag van voetje tot voetje gaan. Een van richting veranderd schot van Joost plofte in de linkerhoek (3-1) en Mario vond even later met een strakke schuiver de rechterhoek (4-1). De wedstrijd was nu ‘gelukkig’ gespeeld en in een laagstaand herfstzonnetje hobbelden we naar het einde. Volgende week de uitwedstrijd tegen Wartburgia, aanvang 14.30 uur.