IJsselmeervogels B2 geen partij voor ontketende B1

Na de knappe overwinning op Roda’46 B2 van vorige week (6-2) en de midweekse oefenoverwinning op Vreeswijk B1 (4-0) stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen laagvlieger IJsselmeervogels B2 op het programma. Dat de term ‘laagvlieger’ niets zegt in deze competitie, heeft FC Breukelen jammer genoeg al eens moeten bekopen met een gelijkspel uit bij hekkensluiter BFC; men was dus gewaarschuwd. Zonder de zieke Roy, de geblesseerden Raymond (lies) en Justin (hersenschudding) en de afwezige Mels ging de B1 als nummer zeven richting De Westmaat.

Yadelli maakte zijn ‘rentree’ in de selectie na zijn blessure (gebroken arm). Douwe begon als rechtsback aan de wedstrijd, Giorginho zakte in tegenstelling tot afgelopen weken weer terug naar het middenveld en Jessie Hensbergen mocht zijn geluk in de spits gaan beproeven waardoor Olivier een plekje naar links schoof.

Onderschatten en slap beginnen waren dé factoren waar geen sprake van mocht zijn, maar zoals FC Breukelen wel vaker dit seizoen heeft laten zien, wil dit nog wel eens een tegenstander zijn van de ploeg. Zo ook in deze wedstrijd, waarin het de eerste twintig minuten een fel IJsselmeervogels trof, zelf overal te laat kwam en waar maar weinig acties wilden lukken, waardoor de frustratie begon op te lopen. Als je dan ook nog op achterstand komt, word je daar als trainer/ouder en speler al helemaal niet vrolijk van. Gelukkig wist FC Breukelen de wedstrijd in het laatste gedeelte van de eerste helft om te keren en te gaan rusten met een 1-4 voorsprong.

Donny was het die zich ontpopte tot een ware plaag voor de verdediging van IJsselmeervogels en achtereenvolgens Olivier (2x) en Jessie Hensbergen de bal tegen de touwen liet schieten. Met name de goal van Jessie Hensbergen was een fraaie. Na een aanval via Jonas, Stef en Jesse van Riet was het Donny die een voorzet op maat afleverde, zodat Jessie hem in één keer laag in het doel kon volleren. Bij 1-3 wist keeper Jesse Schreurs de bal op knappe wijze van de voeten van de aanvaller van IJsselmeervogels te graaien en hield zo de marge in van FC Breukelen in stand. De vierde goal was afkomstig van het hoofd van Jesse van Riet uit een corner van Giorginho.

Al met al een ruststand waarbij niets aan de hand leek, ware het niet dat de eerste twintig minuten verre van goed waren. Besloten werd om de wedstrijd zo snel mogelijk te gaan beslissen om IJsselmeervogels niet het idee te geven dat er nog iets te halen viel. Een opdracht die FC Breukelen perfect uitvoerde. Binnen tien minuten na rust liep het via Jesse van Riet en Olivier uit naar een 1-6 voorsprong en dus was de wedstrijd beslist. Dat IJsselmeervogels via een makkelijk gegeven strafschop terugkwam tot 2-6, had geen verdere invloed op het spelbeeld. FC Breukelen walste over de tegenstander heen en boekte uiteindelijk een 2-9 winst. De laatste drie goals kwamen van Olivier, Jesse van Riet en een knap schot van Donny in de kruising.

Inclusief afgelopen 2 zaterdagen is het noodzaak dat FC Breukelen zijn wedstrijden tot de winterstop gaat winnen om zo jacht te kunnen maken op s.v. Spakenburg dat inmiddels al wel een straatlengte (13 punten, wel een wedstrijd meer) voorsprong heeft genomen. Wederom heeft FC Breukelen aangetoond makkelijk goals te kunnen maken, maar aan de wedstrijdinstelling wil het nog wel eens schorten. FC Breukelen B1 beschikt over een prima selectie die veel potentie heeft in deze competitie, mits er elke week 100% gegeven wordt. Volgende week komt s.v. Argon B2 op bezoek. Eens kijken of FC Breukelen de ingeslagen weg kan voortzetten.

3 november 2012, v.v. IJsselmeervogels B2 - FC Breukelen B1 2-9 (1-4)

Goals: Olivier (4x), Jesse van Riet (3x), Jessie Hensbergen en Donny.