Goed leermoment voor E1

Het eerste deel van de competitie van FC Breukelen E1 zit erop. Aan het einde van het vorige seizoen hebben we als verenging besloten de E1 in te schrijven in de hoofdklasse 9 tegen 9. Dat dit geen ‘makkie’ zou worden wisten we van tevoren … Na de verloren thuiswedstrijd tegen Geinoord van afgelopen zaterdag overheerst de teleurstelling. Een onnodig verlies tegen een tegenstander van hetzelfde niveau. Gezien het spelbeeld van de eerste helft hadden we ook recht op minimaal een punt. Voor de rust kwamen we goed terug van een 0-1 achterstand (doelpunt Elias), maar in de tweede helft waren te veel spelers niet meer geconcentreerd en gemotiveerd, en gaven we de punten zo maar cadeau. Einduitslag 2-5. Met dit resultaat is de E1 na zeven wedstrijden op de gedeelde laatste plaats geëindigd in de poule. Maar betekent dit dat de hoofdklasse niet voor FC Breukelen E1 is weggelegd? Het antwoord is: NEE.

Terugblik uitwedstrijden

Als we alle wedstrijden nalopen, kunnen we concluderen dat we twee keer kansloos hebben verloren: uit tegen BFC (10-0) en uit tegen VVIJ (9-0). Deze ploegen zijn als nummer 1 en 2 in de poule geëindigd, en zijn de selectieteams van twee grote verenigingen (VVIJ heeft maar liefst 23 E-teams!). Tegen BFC waren we echter de eerste tien minuten gelijkwaardig, en VVIJ had de eerste helft de grootste moeite om ons op de knieën te krijgen (ruststand slechts 1-0, nadat VVIJ al na zeven seconden scoorde). De uitwedstrijd tegen Houten ging terecht verloren (4-1), maar daarin stonden we met de rust op een 0-1 voorsprong (doelpunt Ruben) en hadden we in een counter zelfs een grote kans op 0-2. Na rust speelden we te angstig en te afwachtend.

Terugblik thuiswedstrijdenDan de thuiswestrijden: tegen Sporting ’70 uit Utrecht kwamen we terecht op een 0-3 achterstand. Maar na een paar omzettingen in het team speelden we na de rust lange tijd op de helft van de tegenstander, creëerden we kansen, scoorden we (doelpunten Diana en Lucas) en eindigde de wedstrijd op 2-6. Tegen v.v. Maarssen en Geinoord verloren we weliswaar, maar waren we minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander. In de wedstrijd tegen v.v. Maarssen speelden we goed en kregen we kansen, maar Maarssen counterde drie keer naar een doelpunt, voordat we iets terug konden doen (doelpunt Ruben) en de wedstrijd helaas – en onverdiend – in een 1-3 nederlaag eindigde. De wedstrijd tegen NVC E2 bracht ons ten slotte de drie punten. Hoewel het spel rommelig en gehaast was, waren we duidelijk sterker en wonnen we met 3-1 (doelpunten Jim, Lucas en Lucas), nadat we zelfs met 0-1 achter kwamen.

Conclusie

Wanneer we ook de bekerwedstrijden nog bekijken (5-1 verlies tegen een sterk Victoria en een zeer verdiende 2-2 uit tegen Abcoude), dan is de conclusie dat er de afgelopen weken eigenlijk meer in gezeten had. Jammer dat dat er dus niet uit gekomen is. Te vaak laat de E1 zich afbluffen, spelen we te angstig of kunnen we een prima eerste helft niet doortrekken naar het einde van de wedstrijd. Dus heren en dame: ga ervoor! Wees niet bang, geef niet op en blijf goed en geconcentreerd voetballen. Vanaf volgende week worden we opnieuw ingedeeld, en we zijn ervan overtuigd dat jullie dan meer punten gaan pakken. Maar … dan moeten jullie er zelf – zowel individueel als team - wel in gaan geloven!!!