FC Breukelen 1 boekt krappe zege bij FC Castricum 1

Na vorige week de eersteperiodetitel te hebben binnengehaald, moest FC Breukelen zaterdag naar de hekkensluiter na acht speelronden, FC Castricum. Zaak dus om te waken voor onderschatting en ervoor te zorgen dat beide ploegen na afloop van de wedstrijd dezelfde positie in de ranglijst houden als vóór de wedstrijd. FC Breukelen, zonder Djuric Winklaar, Roy Schaap en Rob van der Sluis, kwam goed uit de startblokken en zette de gastheren het eerste halfuur goed onder druk. Dit leidde tot een aantal aardige aanvallen, maar echt grote kansen leverde het niet op.

Na ruim een kwartier stoof Deen van Embricqs zijn directe tegenstander op rechts voorbij en trok de bal vanaf de achterlijn fraai voor. Daniël Kops stond op de rand van de zestienmeter klaar om de bal te ontvangen. In plaats van de bal aan te nemen nam hij hem meteen uit de lucht met de linker voet en joeg hem op schitterende wijze tegen de touwen: 0-1.

FC Breukelen bleef voetballen na deze wonderschone goal, maar het druk zetten begon bij vlagen zijn tol te eisen. Niet iedereen kon alles meer evengoed belopen en zodoende liet men af en toe een mannetje van FC Castricum lopen. Hierdoor kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en kreeg het zelfs enkele kansen. Vijf minuten voor rust kreeg FC Breukelen de spirit weer wat terug en werd het voetbal weer iets verzorgder. Deen van Embricqs kon zijn snelheid een aantal keren goed ten tonele brengen en dat zorgde voor gevaar van Breukelse kant. Het was dan ook niet verrassend dat juist hij na een goede actie vlak voor rust de bal weer bij de een van de spitsen in kansrijke positie kon afleveren. Jack Castelijns wilde de bal aannemen en uithalen, echter via de kluts kwam de bal bij de in nog kansrijkere positie staande Daniël Kops. Deze wist met dit buitenkansje wel raad en schoot zo op slag van rust zijn al weer veertiende van het seizoen binnen: 0-2.

Na rust was het FC Castricum dat beter uit de kleedkamer kwam. Wellicht door de lange rust was de concentratie van FC Breukelen zoek en diverse mensen voerden hun taken niet goed uit. Zo kon het gebeuren dat FC Castricum al binnen drie minuten de aansluitingstreffer door Maarten van Duivenvoorde liet aantekenen: 1-2. FC Breukelen bleef slordig spelen en FC Castricum probeerde met strijd het spel van de ploeg uit Breukelen te ontregelen, wat aardig lukte. Toch kon FC Castricum niet voorkomen dat Daniël Kops in de 66e minuut zijn maatje voorin Jack Castelijns met een mooie steekbal de diepte in stuurde. Jack benutte zijn snelheid goed, sneed naar binnen en kwam oog in oog met de Castricum-goalie te staan. De spits aarzelde geen moment een schoof de 1-3 langs de uitgekomen doelman.

Na deze definitieve beslissing in de wedstrijd bleef het spelbeeld ongewijzigd. Zowel de thuisploeg als de bezoekers bleven erg slordig spelen en doordat ook de kansen niet goed uitgespeeld werden, viel er voor het publiek weinig te beleven. De wedstrijd leek ook als de spreekwoordelijke nachtkaars uit te gaan. Iedereen verwachtte dan ook dat de goedleidende scheidsrechter na negentig minuten wel zou affluiten. Toch kwamen er nog wat minuten bij en FC Castricum probeerde in de blessuretijd nog een tandje bij te zetten omdat Breukelen het wel voor gezien hield. Het slotoffensief was wellicht ietwat laat ingezet, maar leverde in de laatste seconden voor het eindsignaal nog wel de 2-3 op.

Voetballend gezien was het een wedstrijd om snel te vergeten, maar als je ook slechte wedstrijden blijft winnen, kun je uiteindelijk meedoen in de titelstrijd. Hiervoor is het natuurlijk nog wat vroeg en FC Breukelen zal het per week/wedstrijd moeten bekijken. Volgende week komt HCSV Zwaluwen'30 op bezoek op Sportpark Broekdijk Oost. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

3 november 2012, FC Castricum 1 - FC Breukelen 1 2-3 (0-2)

0-1 Daniël Kops

0-2 Daniël Kops

1-2 Maarten van Duivenvoorde

1-3 Jack Castelijns

2-3 Sebastiaan Weber

Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd (met foto’s) op de website van FC Castricum.