Krappe maar verdiende winst E5 bij Waterwijk E15

Dankzij de winst op medekoploper Waterwijk staat de E5 nu gedeeld tweede. We moesten al heel vroeg vertrekken om al om 09.00 uur in Almere tegen Waterwijk te kunnen aftrappen. Nadat we in de kleedkamer duidelijke afspraken hadden gemaakt, gingen we meteen goed van start. De E5 zette Waterwijk onder druk. De afspraak om goed samen te spelen en samen te verdedigen werd goed uitgevoerd. Zelfs zo goed, dat we soms met te veel mensen achter de bal speelden als we konden aanvallen. Niettemin speelden we bijna de hele tijd voor het doel van Waterwijk, het leverde alleen nog weinig echte kansen op. De kansen die we kregen, werden helaas nog niet benut, Zelfs een hele mooie kans alleen voor de keeper kon Sieb jammer genoeg niet belonen met een doelpunt.

Zo’n vijftien minuten later kon Waterwijk een goede aanval weer niet lekker wegwerken en kon Marcelino onze aanval met een mooi schot afronden: 0-1! Ook na het doelpunt bleven we het beste van het spel houden. Iedereen werkte hard en als Waterwijk er een keer uitkwam, werd er goed verdedigd. Een goede vrije trap van Waterwijk leverde nog gevaar op, maar dat was het dan ook in de eerste helft.

Na de rust pakte de E5 het spel uit de eerste helft goed op met mooie combinaties en Sieb kon een mooie actie afronden met een doelpunt: 0-2. Na het tweede doelpunt speelde de E5 duidelijk wat onrustiger, er was wat minder samenspel en dat leverde veel balverlies op. Waterwijk leek haar kansen te ruiken en kwam wat meer op. Door een ongelukkig balverlies kon Waterwijk op doel schieten en ondanks de redding van keeper Mats kende de scheidsrechter een doelpunt toe aan Waterwijk.

Deze 1-2 leek de E5 van haar stuk te brengen, want opeens leken het geloof en de overmacht weg. Waterwijk kreeg een paar kleine kansen, maar knap keeperswerk hield ons staande en na een paar minuten nam de E5 het initiatief weer over. De kansjes die kwamen werden niet meer benut, maar de winst werd veiliggesteld. Dik verdiend, vond ook de coach van Waterwijk. Compliment, mannen en vrouw. Op naar volgende week.