FC Breukelen 2 kan weer naar boven kijken

ijsselmeervogels.jpg

“Als we deze winnen, kunnen we weer naar boven kijken”. Zo sprak assistent-trainer Salvador Cabeza vanmorgen de supporters toe in de eerste vrieskou van dit seizoen. Met een rush midden over het veld, een vrije trap net buiten de zestien en een bal nauwelijks naast was de wedstrijd begonnen. Het tempo lag hoog. Een formidabele kans voor FC Breukelen werd even formidabel gestopt door de doelverdediger van IJsselmeervogels. De leiding van IJsselmeervogels begon zich nu te roeren. Een strafschop bracht IJsselmeervogels op 0-1 en de kalmte was gekeerd.

De wind wakkerde aan en daarmee ook de gedrevenheid van FC Breukelen met Dawid Verseput als stuwende kracht. In de laatste seconde van de eerste helft voegde Sven Eggermont een plusje aan zijn ambities voor dit jaar toe door met een snoeiende schuiver de 1-1 binnen te schieten. Snel opwarmen in het clubhuis, waar de tent al klaar stond voor het aankomend festijn in verband met de te behalen periodetitel van zaterdag 1 en op naar de tweede helft. Beide partijen loerden, vanuit de controle, op die ene verlossende opening. FC Breukelen was daar als eerste dichtbij. Een strafschop, verfijnd ingeschoten door Maikel Goossens, bracht de stand op 2-1.

Ineens moest FC Breukelen met tien man verder. Welke gevolgen zou dit hebben? Trainer/coach Roy Versluis bracht direct als maatregel Mark Spithoven in waardoor de verdediging met meer dan dertig jaar extra voetbalervaring op volle sterkte werd gebracht. IJsselmeervogels drong nog aan maar doelverdediger Sander Mur reageerde in alle gevallen uiterst koelbloedig en speelde daarmee de reddende engel. Vanaf nu kijken we weer naar boven.

Foto’s: Nico van Stroe.

dsc06457.jpg
dsc06469.jpg
dsc06472.jpg
dsc06508.jpg
dsc06522.jpg
dsc06541.jpg
dsc06552.jpg
dsc06560.jpg