De jaren en kwalen gaan tellen voor Veteranen 3

arsenal.jpg

Arsenal uit, altijd lastig. (Thuis trouwens ook; volgens mij wonnen we nog nooit.) Het bleek vandaag een kansloze missie, pal naast het Olympisch Stadion. Kou, felle zon, hagel, regen, windstilte, dan weer harde wind en een knoerthard kunstgrasveld waar de bal letterlijk overheen vlóóg. Da’s te veel van het goede. Dan zitten we niet lekker in onze velletjes. Tel daarbij op de te harde tackles en het fysieke spel van de Amsterdammers, twee penalties tegen (één terecht, één averecht), een feest vrijdagavond van Wim en Ann tot laat, de afwezige Martin, Kees, Peter, Jan, Maxim en René, en het geblesseerd uitvallen van Nathan, Marc en Mario en dan weet je het wel.

Toch hadden we na een half uur moeten leiden met 0-2. Kort na de aftrap faalde Marc echter oog in oog met de keeper en iets later kopte Mario netjes raak na een prachtig afgemeten voorzet van Richard over rechts: 0-1. Maar in plaats van een comfortabele voorsprong te nemen, was Jaap tien minuten voor rust kansloos op een lage schuiver in de linkerhoek: 1-1. Direct na rust testte Mario nog de paal, maar ineens tekende het onheil zich over ons af. Een gemakkelijk gegeven penalty (2-1) brak de spirit van Veteranen 3 dat zonder Marc verder moest. Paul raakte ook nog het aluminium, maar inmiddels was Arsenal via twee goals in veilige haven beland: 1-4. Heel apartdat ze de terechte penalty huizenhoog over schoten. Maar goed, het was einde oefening. Gauw douchen en aan de pils.

We staan na twee back-to-back verliespartijen nog wel boven Arsenal op een zesde plaats, maar zij hebben nog twee wedstrijden te goed. Ook zijn we inmiddels gepasseerd door VVZ'49 en neemt s.v. Diemen ook steeds meer afstand. Wie weet kunnen we de draad de komende weken weer oppakken tegen achtereenvolgens WV-HEDW thuis en Wartburgia uit. We staan waar we horen, zullen we maar zeggen.

Ondanks alles was er tijd voor een foto van Veteranen 3 in de nieuwe genummerde trainingspakken.

ve3.jpg

Staand Paul Vorst, Piet Zwanink, Co Hensbergen, Ben van Nieuwkerk, Jurg Stoker, Gertjan Hop, Jaap van Ewijk en Ton Witteman.

Geknield Mario Coesel, Richard Janssen, Marc Borgers, Henk Kroon, Joost Visser en Nathan Molly.

Niet op de foto: Kees van de Neut, Martin Flemming, Peter ter Velde, Jan Hos en René van der Voort.