'Prijzige' winstpartij voor B2 bij NVC B3...

nvc.jpg

Vanmorgen vroeg uit de veren voor een wedstrijd om 10.30 uur in Naarden tegen NVC B3. Een wedstrijd tegen een team dat op de tiende plek met een doelsaldo van -13 toch gemakkelijk te overwinnen zou moeten zijn. Nadat we met een beetje vertraging vertrokken (er moesten nog even wat ballen geregeld worden), gingen we met een flinke delegatie ouders op weg. Koud, maar mooi zonnig voetbalweer. Aangezien de tegenstanders ook witte shirts hadden, moesten er even snel andere shirts geregeld worden. Ook nog even snel een teamfoto. Helaas staan we er bijna allemaal met de ogen dicht op en dat ligt niet aan de goede fotograaf (bedankt Hans Wim), maar doordat we tegen de felle zon inkeken.

Voorlopig zullen we het ermee moeten doen, maar er zal een volgende keer een nieuwe foto worden gemaakt. Omdat we voldoende ouders hadden, waren anderen gelukkig bereid om ook een keer te vlaggen, waarvoor dank. Joery wist na twintig minuten het eerste doelpunt op zijn naam te zetten vanuit een corner genomen door Robert-Jan. Emin werd nog even lelijk op zijn voet geraakt, maar kon later gelukkig weer meespelen. En tot de rust bleef het 1-0. Er had echt meer ingezeten, maar we speelden niet echt op ons best. De linies sloten niet goed aan, we stonden te veel stil en er was wat gebrek aan communicatie en concentratie. Volgens trainer Baby wordt er tijdens de training wél veel gepraat, soms te veel. Voordeel is wel dat er ook niet werd geprotesteerd. Beslissingen van de scheidsrechter die in onze ogen onterecht waren, werden deze keer goed geaccepteerd.

In het begin van de tweede helft kregen we bijna de gelijkmaker om onze oren. Stan was uit het doel, maar gelukkig stond Corné daar om hem voor de doellijn weg te koppen. Daarna was het bijna 2-0. Corné zorgde voor een prima opbouw en na een overstapje van Joery plaatste Martijn de bal tegen de lat. Ook een volgende kans werd niet benut. Een mooie voorzet van Robert-Jan, maar Joery kopte de bal naast. Na een tweede corner van Robert-Jan wist Joery hem er nu wel in te koppen en werd de wedstrijd met 2-0 gewonnen. Voor de ouders was er tot slot nog een negatieve verassing, een parkeerboete van 85,- en dat terwijl het totaal onzichtbaar was dat daar niet geparkeerd mocht worden. Ja, er stond ‘NP’ op het wegdek, maar als daar al een rij auto’s op geparkeerd staat, zie je dat niet en zet je de auto er toch gewoon bij? Zoals gezegd, de wedstrijd gewonnen, maar er had wel meer uitgehaald kunnen worden.

b2.jpg

Staand Baby Nkinky Mutangila (trainer/coach), Wouter de Wilt, Joery Knoop, Stan de Wit, Michael Otten, Martijn Meester, Robert Jan Arends, Rutger Hensbergen, Hans Knoop (2e coach).

Gehurkt Corné Bouwman, Abe Seeger, Nakota van Ligten, Emin Özger, Bauwe Kroodsma, Rudy Bouwman (leider).

Foto: Hans Wim Kroodsma.