Een tweede D-meisjesteam bij FC Breukelen?

121026_knvb_meidenvoetbal.jpg
Dat dit er gaat komen is zeker, want inmiddels hebben we zeventien meiden onder onze hoede en wordt het zeker tijd voor een tweede zevental. Dankzij hun eigen enthousiasme en wat lobbywerk hier en daar wordt de groep steeds groter. De prestaties en ook zeker het plezier zien we met de week groeien en daar gaat het uiteindelijk allemaal om. Met elkaar en met plezier een sportieve prestatie leveren. Het zou het mooiste zijn als er nog een paar enthousiaste meiden zouden bij komen, zodat we twee teams van negen à tien meiden op de been kunnen brengen. Dus als je nog iemand weet, dan houden we ons aanbevolen.

Praktische pobleempjes

Natuurlijk brengt dit meidensucces ook praktische probleempjes met zich mee. Zo is een training met zeventien meiden, ondanks de ‘ijzeren’ discipline van trainer Martien Plasmeijer, een behoorlijke uitdaging. Het lijkt erop dat een stagiaire hier op korte termijn uitkomst biedt, maar voor de begeleiding op zaterdag zal er toch een tweede begeleidingsteam moeten opstaan van het liefst twee vaders of moeders. Chris van Wincoop en ik hebben aan het begin van het seizoen een soort co-leiderschap afgesproken, zodat we er bijna altijd samen zijn, maar in ieder geval altijd één van ons met daarbij meestal ook nog Martien. Martien kan zich helaas niet in tweeën splitsen, dus een tweede paar begeleiders is noodzakelijk om een tweede team te kunnen laten voetballen. Ik weet zeker dat er ouders zijn die - aangestoken door het enthousiasme van de meiden - de verantwoording op zich nemen en zich aanmelden.

Keeper en weinig afzeggen

Ook zal er naast keeper Helen een extra ‘Maartje Stekelenburg’ - of in dit geval ‘Stefanie Postma’ - moeten opstaan die het doel van het nieuwe team schoon gaat houden. Ten slotte is het natuurlijk van belang dat onze meiden zo min mogelijk afzeggen omdat het aantal reservespelers beperkt is en er bij een teamsport je medespeelsters op je rekenen. Maar dit lijkt mij gezien het huidige enthousiasme geen probleem. We gaan ervan uit dat we deze kleine hobbels op weg naar twee succesvolle D-meidenteams nog wel zullen nemen en kijken uit naar het affiche FC Breukelen MD6 - FC Breukelen MD7.

Groeten, ook namens Martien Plasmeijer en Chris van Wincoop,

Albert den Ouden