FC Breukelen 1 pakt eerste periodetitel

Na de enerverende doordeweekse bekerwedstrijd tegen VVZ'49 1, waarbij de thuisploeg via de penaltyreeks een ronde verder kwam, kon FC Breukelen zaterdag zijn eerste prijs van het seizoen pakken. Dan zou er minimaal een punt gepakt moeten worden tegen s.v. Marken 1 op de Broekdijk Oost. De equipe van Willem Leushuis kwam aardig uit de startblokken en creëerde een handvol kansen in het eerste halfuur, gescoord werd er echter niet. Achterin werden niet veel kansen weggegeven, maar bij de eerste kans voor de bezoekers was het direct raak. In de 26e minuut profiteerde Kevin Giele van een foutje in de Breukelse defensie: 0-1. Door deze opsteker kwam Marken beter in het spel en kreeg wat meer vertrouwen.

FC Breukelen probeerde zich niet van de wijs te laten brengen door de plotseling tegengoal en bleef haar eigen spelletje spelen. Toch moest het toezien dat zo’n tien minuten later het tweede Breukelse foutje in de defensie wederom genadeloos werd afgestraft. Michiel Appel schoot de bal prachtig achter sluitpost Sieuwerd Teerink: 0-2. Zo gaf het scorebord ineens 0-2 aan in de wedstrijd waarin FC Breukelen haar goede seizoensstart moest bekronen met een periodetitel. Deze leek ineens mijlenver weg.

Er moest nu wat gebeuren binnen de lijnen, want op deze manier zou het feestje niet doorgaan. Aanvoerder Roy Schaap nam zijn team op sleeptouw en FC Breukelen zette een tandje bij. De ruimtes werden weer gezocht en ook gevonden. Zo’n vijf-zes minuten vóór rust werd Jack Castelijns de ruimte ingestuurd en de snelle spits snelde de zestien meter in. Zijn bewaker sneed hem de pas en tikte Jack vervolgens onderuit met als gevolg een penalty. Uiteraard ging Daniël Kops achter de bal staan en schoot de aansluitingstreffer voor FC Breukelen binnen: 1-2.

Marken had nog nauwelijks afgetrapt of Daniël kreeg de bal weer en gaf deze vanaf de rechterkant direct door naar David van der Veld die binnen twee minuten zijn team weer op gelijke hoogte met de bezoekers bracht: 2-2. Het ging dus ineens snel zo’n vijf minuten voor rust. Waar het aanwezige Breukelse publiek opgelucht ademhaalde dat haar club niet met een achterstand kon gaan rusten, besloten de gastheren direct door te gaan. Zo werd het op slag van rust ook nog 3-2 nadat Daniël Kops zijn tweede assist van de dag liet aantekenen en zijn maatje in de spits Jack Castelijns bediende. Jack wist met dit buitenkansje wel raad en zorgde ervoor dat zijn team met een voorsprong ging rusten.

Na de rust, waarin gehamerd werd op het uitbouwen van de score in plaats van het verdedigen ervan, kwam FC Breukelen wederom goed uit de startblokken en binnen vijf minuten was de vierde goal dan ook een feit. Wederom bracht Daniël Kops Jack Castelijns in stelling en die prikte zijn tweede van de middag binnen: 4-2. FC Breukelen bleef na deze vergroting van de marge het betere van het spel houden, maar doordat de eindpass vaak niet goed was, werd de marge niet verder uitgebouwd, hoewel hiervoor wel degelijk mogelijkheden waren. Hierdoor bleven de bezoekers in de wedstrijd en tien minuten vóór tijd maakte de ingevallen Guido Boes zelfs de aansluitingstreffer voor zijn club: 4-3. Zou FC Breukelen het dan toch nog uit handen gaan geven?

Het antwoord kwam een minuut later. Tom Kalkhuis gaf op het juiste moment een steekbal door de defensie van Marken en zette zo topschutter Daniël Kops oog in oog met de keeper van Marken. Op het oog zonder moeite schoof hij de bal achter de keeper en maakte zo alweer zijn twaalfde goal van het seizoen: 5-3. De wedstrijd was beslist. Helaas kwam er, voordat de periodetitel een feit was en het feestje kon beginnen, nog een smetje op de wedstrijd. In de blessuretijd ging Man of the Match Roy Schaap een duel aan met zijn tegenstander die daarbij naar de grond ging. Tot een ieders verbazing legde de arbiter de bal op de stip en gaf Roy geel. De actie, die als het al een overtreding was, leek duidelijk buiten de zestien te hebben plaatsgevonden. De penalty werd echter toegekend en door Ramon Visser namens Marken benut: 5-4.

Qua doelpunten bleef het hierbij deze middag, wel kreeg Roy na afloop van de wedstrijd nog een tweede gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding. Na afloop werd in het clubhuis een gezellig ouderwets feestje gevierd op de behaalde periodetitel, de tweede in successie. Zaterdag 3 november gaat FC Breukelen op de bezoek bij hekkensluiter FC Castricum. De wedstrijd op Sportpark Noord End begint om 14.30 uur. Het tweede elftal, dat zaterdag knap met 2-1 wist te winnen van IJsselmeervogels 2, speelt om 12.00 uur in en tegen Volendam.

27 oktober 2012, FC Breukelen 1 - s.v. Marken 1 5-4 (3-2)

5-4 Ramon Visser

Klik hier voor enkele foto’s, gemaakt door Nico van Stroe.

Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd op de website van s.v. Marken. (Wellicht volgen foto’s later op dezelfde site.)