FC Breukelen B1 bekert verder ten koste van Legmeervogels B1

Na de uitermate teleurstellende puntendeling verleden week zaterdag bij hekkensluiter BFC stond zaterdag 20 oktober een interessante bekerwedstrijd op het programma. Legmeervogels B1, uitkomend in de hoofdklasse, kwam op bezoek. Begin oktober wist FC Breukelen B1 hoofdklasser Elinkwijk B1 al op een knap gelijkspel te houden en dus was dit zeker geen onmogelijke opgave. Ten opzichte van vorige week kende het basiselftal drie wijzigingen: Roy, Milan en Mels startten ten koste van Raymond, Jessie Hensbergen en Junior.

FC Breukelen speelde een zeer goede eerste helft waarin het uitliep naar een 3-0 voorsprong. De eerste twee goals kwamen van de voet van Donny die zijn directe tegenstander binnen tien minuten al twee keer de baas was en twee keer knap afrondde. De derde goal kwam van Jesse van Riet, kort voor rust na fouten van de centrale verdediger en keeper van Legmeervogels. Een comfortabele voorsprong dus voor de thuisploeg die in mindere doen leek. ‘Leek’ is het goede woord, want aangetoond werd dat men wel degelijk de capaciteiten heeft om geconcentreerd en volwassen te spelen. Er werden weinig tot geen kansen weggegeven en zelf wist de ploeg weer de productiviteit van de eerste wedstrijden op te pakken.

De tweede helft kende een iets ander spelbeeld. Legmeervogels ging vanaf minuut va-banque spelen wat ervoor zorgde dat FC Breukelen wat onrustig werd. De ploeg begon wat meer achteruit te lopen en bracht zich daarmee in de problemen. Legmeervogels kreeg kansen om te scoren, maar lieten deze onbenut. Een schitterende counter via Olivier, Stef en Jesse van Riet leidde ertoe dat Donny zijn derde doelpunt van de wedstrijd kon aantekenen en belangrijker nog, de genadeklap voor Legmeervogels kon uitdelen. De goedleidende scheidsrechter gaf beide ploegen nog een strafschop. Allereerst was het de beurt aan Olivier om dit buitenkansje te benutten alvorens Jesse Schreurs en zijn verdediging toch nog een tegendoelpunt moesten incasseren.

Wederom is gebleken dat FC Breukelen B1 een prima ploeg heeft die voor elkaar wil strijden en heel goed kan voetballen. Natuurlijk is het zonde dat de concentratie en het spel de tweede helft minder is geweest na zo’n goede eerste helft, maar dit was misschien ook wel de verdienste van Legmeervogels dat zeker geen slechte ploeg is. Zaak is om dit vast te houden, deze bereidwilligheid om te winnen elke week te tonen, te beginnen in de thuiswedstrijd tegen Roda'46 B2 zaterdag aanstaande, aanvang: 12.30 uur.

**20 oktober 2012, FC Breukelen B1 - Legmeervogels B1 5-1 (3-0)**Doelpunten: Donny (3x), Jesse van Riet en Olivier.

Opstelling: Jesse Schreurs, Mels (‘60 Junior), Milan, Jonas, Alexander (‘60 Douwe); Roy, Jesse van Riet, Stef; Donny, Olivier (‘65 Jessie Hensbergen) en Giorginho (‘65 Justin).

De foto’s hieronder zijn gemaakt door Dinger Knoop.