FC Breukelen 2 pakt belangrijke uitzege bij IJFC 2

De missie voor vandaag was helder: er moest gewonnen worden tegen het tweede elftal van de IJsselsteinse Football Club (IJFC) om weer een rol van betekenis te kunnen spelen in deze competitie. Een aftastend begin met speelse steekjes over en weer en naarmate de regen harder ging druppelen, nam de spirit toe. David Rubens bracht met een handig hakje en een uitstekende voorzet de eerste echte aanvallende impulsen.

Pas tegen het eind van de eerste helft een goede mogelijkheid voor FC Breukelen om de score te openen. Met een fantastische schaar direct gekruld in de uiterste hoek bracht Maikel Goossens, vroeg in de tweede helft, FC Breukelen op 0-1. Een indraaiende vrije trap van ‘kilometervreter’ Peter Kamp trof net geen doel en FC Breukelen ging door. Hoewel IJFC nog geen enkel gevaar had gebracht, mocht de verdediging absoluut niet verslappen. Vincent Kamp zette nu een tandje bij, waardoor meer vuur in het spel kwam. Aan beide zijden trouwens. Een snijdende pass van de behendige Nino Raaff werd niet tot afronding gebracht en zijn eigen poging even later ging net naast. Zo liep de wedstrijd naar het eind met enig vuurwerk als toegift. IJFC schampte uit een vrije trap de paal en Giovanni Piqué zette via een volledig uitgespeelde aanval de eindstand op 0-2. Missie volbracht.