FC Breukelen 1 en s.v. De Valleivogels 1 in evenwicht

Na een heerlijke lunch in het centrum van Scherpenzeel moest FC Breukelen 1 het opnemen tegen het Scherpenzeelse s.v. De Valleivogels 1. Dat De Valleivogels de punten niet zomaar mee naar Breukelen lieten nemen, vandaag werd vanaf minuut één duidelijk. De gastheren stroopten vanaf het beginsignaal de mouwen op en schuwden de duels niet. Met de lange bal van achteruit probeerden ze het doel van keeper Sieuwerd Teerink te bereiken. Tot veel meer gevaar dan een kopbal leidde dit echter in het eerste halfuur niet. De harde, soms wat onbesuisde, duels leidden echter tot meer gevaar, met als gevolg dat Gregory Thijm al binnen het half uur geblesseerd de kleedkamer kon opzoeken.

Nadat Deen van Embricqs voor Gregory in de ploeg was gekomen, was het uiteindelijk FC Breukelen dat de score zou openen. Uit de kort genomen corner van Tom Kalkhuis kreeg Daniël Kops de bal en dribbelde op de rand zestien om wat Valleivogels heen en haalde vernietigend uit: 0-1. De Valleivogels begreep dat er nog een schepje bovenop moest en ging nog fysieker spelen. De goed leidende scheidsrechter Augustin had er zijn handen vol aan en gaf de thuisploeg voor de rust al drie gele kaarten. Na rust kwamen er nog twee bij. In de blessuretijd van de eerste helft werd het bijna 0-2, maar de kopbal van Jack Castelijns werd door de man bij de paal goed van de lijn gehaald. Zo bleef het 0-1 tot aan de rust.

Het tweede bedrijf startte zoals verwacht met een offensief van de thuisploeg met als gevolg dat in de 49e minuut de stand door Valleivogels-topschutter Henk van Essen, die luttele minuten eerder aan een tweede gele kaart ontsnapte wegens gevaarlijk spel, op 1-1 werd gebracht. Het spelbeeld veranderde niet. De Valleivogels hanteerde veelal de lange bal om voor gevaar te zorgen wat ertoe leidde dat Sieuwerd Teerink een paar keer handelend moest optreden. FC Breukelen kreeg via Tom Kalkhuis nog een goede kans om op voorsprong te komen, maar zijn inzet vanaf links belandde in het zijnet.

Na ruim een uur spelen was het wel raak. FC Breukelen kreeg een vrije trap zo’n meter of vijf buiten het strafschopgebied, waardoor Tom Kalkhuis de mogelijkheid kreeg zijn traptechniek te demonstreren. Op fraaie wijze krulde hij de bal in de bovenhoek: 1-2. Lang kon FC Breukelen echter niet van deze voorsprong genieten, want tien minuten later maakte wederom Henk van Essen de gelijkmaker. FC Breukelen had nog twintig minuten om de gewenste winnende goal te forceren tegen de verdedigende ploeg uit Scherpenzeel. Dit leidde nog wel tot een aantal gevaarlijke momenten die vaak in de kiem werden gesmoord door merkwaardige Scherpenzeelse vlagsignalen. Zo kwam de 2-3 van Jack Castelijns “wegens buitenspel” helaas nooit in de boeken. In de slotminuut kreeg FC Breukelen de kans om de wedstrijd alsnog in haar voordeel te beslissen, maar de inzet van Daniël Kops werd in een scrimmage van de lijn gehaald door een van de vele verdedigers.

Het gelijke spel werd op sportpark De Bree-West door de gastploeg als een overwinning gevierd, terwijl FC Breukelen het gevoel had twee punten te hebben verloren. Doordat SVL echter ook met 2-2 gelijkspeelde, behoudt FC Breukelen haar kansen op de eerste periode. Op zaterdag 27 oktober is één punt thuis om 14.30 uur tegen s.v. Marken 1 genoeg voor de eersteperiodetitel. Het tweede elftal speelt dan eveneens thuis, om 12.30 uur tegen IJsselmeervogels 2.

13 oktober 2012, s.v. De Valleivogels 1 - FC Breukelen 1 2-2 (0-1)

0-1 Daniël Kops

1-1 Henk van Essen

1-2 Tom Kalkhuis

2-2 Henk van Essen

Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd op de website van s.v. De Valleivogels.