FC Breukelen B1 moet meerdere erkennen in Spakenburg B1

Met 7 punten uit 3 wedstrijden stond de B1 vóór het duel met koploper s.v. Spakenburg knap tweede. Vandaag kon den we een greep doen naar de koppositie. Midweeks hadden we een leerzame oefenwedstrijd gespeeld tegen FC Utrecht C1; deze werd met 3-1 gewonnen. Voetballend gezien was FC Breukelen de onderliggende partij, maar wist de oefenpot door sterk tactisch spel toch naar zich toe te trekken. Zonder de geblesseerde Mels maar met de teruggekeerde Junior begon FC Breukelen met gewijzigd aan de wedstrijd. Zo begon Milan op rechtsback en Junior in het centrum van de verder ongewijzigde verdediging. Stef verving Roy op het middenveld en voorin had Justin zijn basisplaats weer terugveroverd.

In een spannende eerste helft bleef het 0-0. De ploegen deden weinig voor elkaar onder, kregen beide enkele kansjes, maar wisten het vijandelijke doel niet met succes aan te vallen. Evenals vorige week een geduldig FC Breukelen dat op een volwassen manier speelde en gedegen de aanval zocht. In de tweede helft wijzigde het speelbeeld niet rigoureus. De kansen namen voor beide ploegen toe en een doelpunt kon haast niet uitblijven. Voor FC Breukelen was het Donny die een bal van dichtbij niet wist te raken en Spakenburg wist de bal vanaf een onmisbare positie op de paal te krijgen.

Toch wist Spakenburg een kleine tien0 minuten voor tijd het lot van FC Breukelen te beslechten. De Spakenburgse linksbuiten mocht tussen vier man door dribbelen en hield het overzicht, legde de bal breed en daar wist zijn medespeler raad mee: 0-1. FC Breukelen treurde gelukkig niet lang en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Een grootse mogelijkheid was er nog voor Roy, maar hij had de pech dat hij de bal recht op de doelman af schoot. Aan de verdere uitslag kon FC Breukelen niets meer veranderen en de (ingevallen) scheidsrechter Maxim Presburg blies voor het laatst op zijn fluit. Vanaf hier complimenten voor de goed gefloten wedstrijd en voor het invallen bij het niet op komen dagen van de oorspronkelijke scheidsrechter.

De treurnis was na afloop in grote mate aanwezig, enigszins begrijpelijk omdat de koppositie op het spel stond vandaag. FC Breukelen heeft echter zijn meerdere moeten erkennen in een ploeg die absoluut tot de titelfavorieten in deze competitie gerekend mag worden. Of het nou in de organisatie, op het middenveld of in de aanval was, Spakenburg beschikt zeker over een ‘uitgebalanceerde’ selectie. Een gelijkspel had verdiend geweest, beide ploegen konden winnen en helaas viel het kwartje de verkeerde kant op. De ploeg heeft echter wel aangetoond het deze sterke tegenstander moeilijk te maken en dus biedt dit zeker voldoende aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd tegen Sporting’70 B1 van volgende week (uitwedstrijd).

22 september 2012, FC Breukelen B1 - Spakenburg B1 0-1 (0-0)

Opstelling: Jesse Schreurs; Milan (’65 Douwe), Junior, Jonas, Alexander; Stef (’60 Roy), Jesse van Riet, Giorginho; Donny, Olivier en Justin (’55 Jessie Hensbergen).