FC Breukelen 1 in het nieuwe seizoen

2011-08-19_willem_leushuis.jpg

FC Breukelen 1 heeft twee, sportief gezien, vervelend verlopen seizoenen achter de rug. De doelstelling van het eerste elftal voor het seizoen 2012-2013 is op de eerste plaats een veilige plek bemachtigen in het linkerrijtje en ver komen in in de bekercampagne. De doelstelling op de langere termijn is promotie naar de hoofdklasse. Na een erg vroege start van de voorbereiding op 9 juli speelde FC Breukelen 1 al op vrijdagavond 13 juli de eerste oefenwedstrijd tegen het eerste team van FC Utrecht. De vernieuwde selectie en staf hadden slechts vier weken kunnen genieten van een welverdiende vakantie. De succesvol afgesloten nacompetitie was vooral mentaal erg zwaar gebleken.

Na FC Utrecht begon de eigenlijke voorbereiding met een trainingskamp in Zutphen. Vervolgens werd het eigen, sterk bezette toernooi om de Vechtstreek Cup - wederom - gewonnen De eerste officiële wedstrijden (voor de KNVB districtsbeker) werden met het behalen van de knock-outfase positief gestart. De eerste competitiewedstrijden die daarna volgden, gaven een wisselend beeld, maar bieden wel perspectief. Inmiddels heeft de ploeg tien punten uit de eerste vier wedstrijden behaald.

FC Breukelen 1 beschikt over een uitgebalanceerde selectie die kwaliteiten heeft om voor een verrassing te zorgen. Met de nieuwe spelers en de spelers die gebleven zijn, staat er een sterk collectief. In de breedte heeft het team wel wat kwaliteit ingeleverd, maar er staan voldoende talenten klaar uit de eigen jeugdopleiding om deze gaten op te vullen.