Eerste elftal slaat aanval op koppositie af

Na vorige week in Amsterdam de koppositie van a.v.v. Swift te hebben overgenomen, zou FC Breukelen 1 zaterdag het thuispubliek op de eerste thuisoverwinning kunnen trakteren. Dat zou dan moeten gebeuren tegen Roda'46 uit Leusden. De ranglijst deed vermoeden dat dit geen eenvoudig klusje zou gaan worden, Roda ( R echt O p D oel A f) ‘46 begon immers aan de wedstrijd met slechts één punt achterstand op FC Breukelen. Al binnen vijf minuten moest FC Breukelen-keeper Sieuwerd Teerink handelend optreden om de thuisploeg voor een vroege achterstand te behoeden. Hierdoor schrok de ploeg van Willem Leushuis wakker en ging gecontroleerd vanuit de organisatie voetballen.

Beide backs konden regelmatig mee opkomen en in de 27e minuut pakte dit goed uit. Rob van der Sluijs stoomde op vanaf de rechterkant en bracht de bal langs de verdediging van Roda'46 bij Daniël Kops die met dit buitenkansje wel raad wist en de verdiende voorsprong op het scorebord bracht. FC Breukelen bleef vanuit de organisatie de aanval zoeken wat nog voor de rust tot een aantal goede mogelijkheden leidde, echter tot doelpunten kwam het niet. Roda 46 kon hier in het eerste bedrijf weinig tegenover zetten.

De tweede helft verliep voor FC Breukelen rommeliger dan gewenst doordat men verzuimde de marge op twee te brengen uit de kansen die het kreeg en zodoende de hoop op een goed resultaat voor de ploeg uit Leusden in leven hield. Roda'46 werd na de rust wat gevaarlijker, maar het was FC Breukelen dat de beste ploeg van de middag bleef. Nadat de Leusdense keeper zijn ploeg meerdere malen in de wedstrijd had gehouden, wist hij in de 75e minuut geen goed antwoord op een schot van Jack Castelijns. De bal kwam bij de in de rust voor Rob van der Sluijs ingevallen Gregory Thijm en die verdubbelde moeiteloos de Breukelse voorsprong. Hierna kon FC Breukelen de wedstrijd gecontroleerd uitspelen en trakteerde de ploeg het aanwezige publiek drie minuten voor tijd nog op een derde treffer. Op aangeven van David van der Veld kon wederom Daniël Kops de einduitslag op 3-0 bepalen.

Door de overwinning blijft FC Breukelen na vier wedstrijden lijstaanvoerder. Een gegeven waar nog weinig waarde aan gehecht kan worden, maar als de mannen hun taak in de organisatie blijven uitvoeren, voor elkaar blijven knokken en iets minder makkelijk tegen gele kaarten aanlopen, dan zijn er wellicht mooie dingen mogelijk dit seizoen. Volgende week gaat Breukelen op bezoek bij h.s.v. De Zuidvogels 1, de wedstrijd in Huizen begint om 15.00 uur.

22 september 2012; FC Breukelen 1 - Roda'46 1 3-0 (1-0)

1-0 Daniël Kops

2-0 Gregory Thijm

3-0 Daniël Kops

Klik hier voor een kort verslag van deze wedstrijd op de website van Roda'46 en klik hier voor 25 prachtige foto’s uit het duel.