Zevenklapper voor F4 tegen De Vecht F2

Afgelopen zaterdag hadden we de eerste uitwedstrijd van het nog prille seizoen en wel in Loenen tegen s.v. De Vecht F2. Vanaf de aftrap trokken we het spel naar ons toe. Aangezien onze tegenstander met veel man achter de bal speelde, waren de ruimtes klein waardoor we er moeilijk doorheen kwamen. Toch was het FC Breukelen dat verdiend op voorsprong kwam. Een mooie voorzet vanaf rechts werd koelbloedig door ons afgerond: 0-1. Na de 0-1 kregen we nog genoeg kansen om onze voorsprong uit te bouwen, maar telkens zat er een verdediger tussen of lag de keeper dwars.

De Vecht kreeg welgeteld één grote kans in de eerste helft, maar wist die niet te benutten door goed verdedigingswerk van ons. Vlak vóór rust vergrootten wij de voorsprong naar 0-2. Na een rommelige situatie voor het doel van De Vecht wisten wij van dichtbij te scoren.

Vroeg in de tweede helft profiteerden we van balverlies van de tegenstander, waardoor we voorin in een drie-tegen-tweesituatie kwamen en dit goed uitspeelden: 0-3. Nog in dezelfde minuut werd het 0-4 door een mooi afstandschot vanuit de tweede lijn. Na de 0-4 nam de concentratie wat af en kwam De Vecht wat meer aan voetballen toe, wat resulteerde in 1-4. Kort daarop was het De Vecht dat even dichtbij de 2-4 was, maar door goed keeperswerk van ons werd dat te niet gedaan. Even later was het raak aan de andere kant. Na een mooie actie vanaf de rechtervleugel belandde de bal met een mooi schot diagonaal over de keeper in de verste hoek: 1-5. Voor De Vecht was het niet meer te belopen en we profiteerden nog twee maal van de ruimtes die ontstonden: 1-6 en 1-7. De Vecht scoorde nog één keer tegen en bepaalde de eindstand op 2-7.