Veteranen 3 verliezen de tweede set

Gingen we vorige week nog aardig van start met een 6-4 zege op VVZ'49, de tweede set was vandaag duidelijk voor tegenstander s.v. Diemen Ve1: 6-2. De vooruitzichten voor Ve3 de komende weken stemmen niet vrolijk. De ziekenboeg raakte vandaag weer voller: Mario, Ben en Ton wisselden hun speeltijd af met pijnlijk wrijven over spieren in de dugout. René was afwezig, evenals Peter, Paul, Nathan en Kees. Daarnaast gaat de knie van Jan dinsdag onder het mes. Keeper Jaap was wonderwel weer aanwezig, maar moest zijn kunsten vandaag vertonen op de allerberoerdste kunstgrasmat die we ooit hebben gezien. Een groen uitgeslagen betonplaat was het. En dat haat Jaap. Zet daar een vlot combinerend s.v. Diemen tegenover en het verhaal is duidelijk.

Door een lucky kopgoal en een echte beauty kwamen we op 2-0 achterstand voordat Marc na een mooie solo met links de aansluitingstreffer kon maken: 1-2. Een blind genomen vrije trap van Joost knalde tegen een uitgestoken arm van een verdediger in de muur en dat had zelfs een penalty mogen zijn, maar daar wilde de scheids vandaag toch niet aan meewerken. De reuzen van kerels van s.v. Diemen hadden onder aanvoering van hun geweldige spits een fors overwicht. Tot de rust konden we de schade echter met één goal verschil beperkt houden.

Jan viel na rust in en na twee minuten had hij er direct al één in liggen na goed doorzetten van Marc: 2-2. Het is bijna niet voor te stellen dat we direct daarna ook nog kans hadden op 2-3, maar uit de tegenaanval lag de bal plots in ons eigen netje: 3-2. Daarna begonnen alle blessures hun tol te eisen, verzuimde de scheidsrechter een cruciaal ’elleboogje’ te bestraffen (het werd in plaats daarvan 4-2) en liep s.v. Diemen soepel uit naar 6-2. In de tussentijd kregen we nog enkele kansen op een treffer (Gert-Jan, Richard), maar het mocht vandaag niet lukken. Nou ja, niet getreurd verder, het was lekker weer en volgende week gaan we vol voor de derde set tegen Bloemenkwartier. Ik teken voor 6-1.