FC Breukelen 2 laat drie punten aan Odin'59 2

Alle velden vol bezet, dus opschieten geblazen. Snel een foto maken en direct de groene weide in. Al vlug creëerde FC Breukelen de eerste doelrijpe kans en drukte scheidsrechter Karakaya zijn stempel op de wedstrijd door strak te fluiten. Een bal in het zijnet was de eerste actie van Odin'59 en de tegenstander ging door met soms knappe technische hoogstandjes. Hoe zou FC Breukelen hierop reageren? Anders dan stug verdedigen en loeren op de counter nog even niet. Een lange rush van FC Breukelen dwars over het veld liet zien dat er mogelijkheden waren. Een ongelukkig genomen vrije trap van FC Breukelen bracht Odin onverwacht in stelling om koel de 0-1 in te schieten.

Na een Breukelse bal binnenkant paal die net geen doel trof, ging FC Breukelen nu simpeler voetballen. Het moest wel. Een plotselinge strafschop in de laatste minuut werd keurig en beheerst benut door Maikel Goossens, waardoor met 1-1 de rust werd ingegaan. Wat zou er in de kleedkamer besproken worden?

Druk naar voren

Met een vrije trap net over opende FC Breukelen de tweede helft, gevolgd door een prachtige kans die afzwaaide. De kentering leek gekomen. Meer creativiteit op het middenveld bracht de noodzakelijke druk naar voren en Odin had het lastig. Tot, als een duveltje uit een doosje, met een enorme solo over het halve veld datzelfde Odin de 1-2 scoorde. FC Breukelen ging weer in de aanval met een mooie kans op de gelijkmaker, maar kreeg als directe tegenstoot de 1-3 tegen. Nog geen minuut daarna kreeg FC Breukelen een onbetwistbare strafschop toegekend die Sven Eggermont zuiver inschoot: 2-3. Het werd nu een echte wedstrijd. Een fraai tegendoelpunt van de Heemskerkers bracht de eindstand echter op 2-4. Het verlies was even moeilijk te verwerken, maar dat er weer gescoord is moet als lichtpunt gezien worden.

22 september 2012, FC Breukelen 2 - h.s.v. Odin'59 2 2-4 (1-1)