B1 boekt knappe uitoverwinning op CSW

De bekende kreet ‘Aansluiten of afhaken’ was afgelopen zaterdag al direct van toepassing voor FC Breukelen B1 in zijn derde competitiewedstrijd tegen CSW B1. FC Breukelen B1 had vooraf zelf 4 punten uit 2 wedstrijden en CSW had het maximale aantal van 6 punten behaald. Bekend van CSW was dat het grote jongens waren die fysiek sterker zouden moeten zijn dan die van FC Breukelen. Zaak was dus voor FC Breukelen om vandaag niet te verliezen en daardoor bovenin de ranglijst te kunnen blijven. In de basisopstelling waren twee wijzigingen doorgebracht: Giorginho startte in plaats van Stef en Jessie Hensbergen begon voorin ten koste van Justin.

FC Breukelen begon erg sterk aan de wedstrijd en wist CSW direct terug te dringen op hun helft. Mels herstelde zich prima na zijn wat mindere wedstrijd van vorige week en kon daardoor anderen op rechts in stelling brengen om gevaar te stichten. Na tien minuten spelen legde Jonas de bal achter de verdediging waarop Jessie Hensbergen prima anticipeerde. Zijn uitstekende voorzet werd bekroond door Olivier met een fraaie kopbal: 0-1. Enkele minuten later leek Giorginho zijn ploeg op 0-2 te zetten, maar de scheidsrechter oordeelde dat Giorginho voorafgaand aan zijn afronding een overtreding maakte. De rest van de eerste helft kende geen memorabele momenten. FC Breukelen speelde geduldig en zocht middels lange ballen naar gevaar met de snelle spitsen die de ploeg heeft en CSW kwam niet verder dan twee vrije ballen rondom het strafschopgebied.

Na de rust een ongewijzigd FC Breukelen. Al snel kwam de 0-2 op het bord. Donny reageerde uitstekend op een lange bal van Alexander. Bij de bal aangekomen blokte hij het schot van de uitkomende keeper, waardoor de keeper uitgeschakeld was, Donny legde de bal breed die werd ingegleden door wederom Olivier. De 0-3 liet niet snel op zich wachten. Mels ging vanuit de ingooi de een-twee aan met Jesse van Riet, legde de bal breed op Giorginho die met een prima steekpass Jessie Hensbergen alleen voor de keeper zette. Zijn eerste inzet werd nog gekeerd, maar bij de tweede inzet was het wel raak: 0-3. Kort hierna wisselde FC Breukelen twee keer: Stef kwam in het veld voor Jessie Hensbergen en Justin loste Donny af. CSW ging alles op alles zetten om nog het een en ander te bewerkstelligen en dat zorgde voor veel onrust bij FC Breukelen. De ploeg kwam een aantal malen goed weg en moest helaas twee minuten voor tijd alsnog een tegentreffer incasseren. Echter kwam deze treffer voor CSW te laat en dus haakt FC Breukelen aan in de bovenste regionen.

Ten opzichte van vorige week was het eerste uur dit keer vele malen beter. Een geduldig FC Breukelen dat zijn kansen afwachtte en genadeloos toesloeg bij de kansen die het kreeg. Verder gaf FC Breukelen geen kans weg in deze periode en dus leek er geen vuiltje aan de lucht. De les van deze week is dan ook dat als je 3-0 voor staat met nog twintig minuten te spelen, de 4-0 minder belangrijk is dan de eigen organisatie. De spelers moeten op zo’n moment inzien dat de ‘nul’ heilig is en het heeft geen zin om dan risico te nemen door met ballen te gaan dribbelen of op te bouwen. Als FC Breukelen volgende week hetzelfde spel kan vertonen deze wedstrijd in de thuiswedstrijd tegen koploper Spakenburg, zou het zomaar eens volgend weekend koploper kunnen zijn. Komende dinsdag speelt de ploeg een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht C1, aanvang 19.30 uur op sportpark Zoudenbalch.

15 september 2012, CSW B1 - FC Breukelen B1 1-3 (0-1)

Doelpunten: Olivier 2x, Jessie.

Opstelling: Jesse Schreurs; Mels, Milan, Jonas, Alexander (’65 Raymond); Roy, Jesse van Riet, Giorginho; Donny (’55 Justin), Jessie (’55 Stef) en Olivier.