Veteranen 2 wint kanaalderby tegen NiTA Ve1

Onder de leiding van scheids Henk van Rooijen ging afgelopen zaterdag Veteranen 2 Part Two van start. De tegenstander mocht er zijn: NiTA van de overkant van het kanaal. Al snel bleek dat tijdens de preek van leider Jan voor de wedstrijd de spelers met hele andere dingen bezig waren geweest, want binnen vijf minuten had Nita al drie kansen gehad. Gelukkig was daar Marijn ‘Aernsoog’ die uit een afgeslagen corner van Gerard de bal achter de verbouwereerde keeper Brend schoot: 1-0. FC Breukelen bleef maar vroegtijdig balverlies lijden, wat uiteindelijk leidde tot de verdiende gelijkmaker van Armando: 1-1.

In de rust husselde leider Jan de opstelling door elkaar en zowaar, er kwam wat rust in het team. Het ingebrachte linksbekkie Raymond en even later Guido brachten wat meer in lijn in het elftal, terwijl Bo als centrale verdediger en Boy als midhalf beter tot hun recht kwamen. Er kwam een gelukkige 2-1 op het bord (eigen goal Nita). Hierna moest de uitblinkende gelegenheidsaanvoerder en keeper Hans alles uit de kast halen om zijn doel verder schoon te houden, terwijl ook ‘het houtwerk’ op het hoofdveld zijn werk deed. Aan de andere kant raakten Guido en Rene ook paal en lat, zodat het tot aan de slotminuut spannend bleef. Toen maakte ‘Der Neue Bomber’ en supersub Magnus aan alle onzekerheid een eind door de 3-1 binnen te knallen. Les van de eerste wedstrijd: passeer Marijn nooit tegen NiTA, keeper Hans is het nog niet verleerd en we zijn er nog lang niet! Wordt vervolgd.