F4 start competitie met ruime thuiszege

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het progamma en wel tegen v.v. DOB F2 uit Nigtevecht. Na de forse nederlaag van vorige week waren we van plan om iets recht te zetten. Al gauw werd duidelijk dat er niets viel te halen vandaag voor onze gasten uit Nigtevecht. De eerste minuten waren we ook oppermachtig en drongen we DOB terug op eigen helft en die kon zich louter beperken tot verdedigen. In de 10e minuut kregen we onze eerste grote kans. Een aanval van achter opgezet via het middenveld en vervolgens door een prima steekbal werd onze spits bereikt die alleen op de keeper af ging, maar zijn inzet ging voorlangs.

Even later was het toch raak. Een aanval van ons werd niet goed verwerkt achterin bij DOB en vanuit de rebound scoorden wij de dikverdiende 1-0. Na de bevrijdende treffer kregen we grote kansen om de voorsprong uit te bouwen,maar terwijl wij op 2-0 of zelfs 3-0 hadden moeten staan waren het onze gasten die tegen de verhouding in op gelijke hoogte kwamen: 1-1. Dit was het sein om nog een tandje bij te zetten. Vlak voor rust kwam dan ook de beloning. Een vlotlopende aanval van onze kant werd met een geplaatste bal in de hoek keurig afgerond: 2-1. En zo smaakte de limonade in de rust een stuk lekkerder. In de tweede helft bleven we het spel dicteren en al snel resulteerde dat in de 3-1 via een schitterend afstandsschot. Onze gasten waren nog even dichtbij de 3-2, maar uit de enige tegenaanval na rust wisten zij niet te scoren door goed keeperswerk van onze kant. Even later gooiden wij de wedstrijd op slot door via goed combinatievoetbal de 4-1 aan te tekenen. Kort daarna werd een aanval over rechts opgezet en uit een prima voorzet werd de eindstand van 5-1 op het bord gezet.