Tien treffers vallen gunstig bij Ve3 in openingsduel

Veteranen 3 openden het seizoen met een broeierige 6-4 zege op VVZ'49 Veteranen 1. Lange tijd zag het er niet naar uit dat een doelpuntenfestijn in de maak was, maar de warmte maakte vreemde krachten aan beide zijden los. Zonder een handvol afwezigen/geblesseerden (keeper Jaap, Ben, Nathan, Paul, Kees, Peter) en mét Tonnie Asbest op doel werd de tweestrijd met de groenwitte brigade op het prachtige veld 1 begonnen. Na een wagonlading kansen - een paar voor ons en legio voor Soester zijde - was het uiteindelijk spits Marc die halverwege de eerste helft leep de 1-0 binnen schoot. Na de rust viel snel de gelijkmaker en daarna volgde een wederzijdse schiettent, waardoor de partij gemakkelijk in 11-7 of 6-9 (of vul maar een willkeurige uitslag in) had kunnen eindigen. De toeschouwers stonden op de banken, maar daar koop je in het veld niets voor. Uiteindelijk werd de ultrasportieve openingspartij met 6-4 winst afgesloten met goals van Marc (3x) en van Mario, Jan en René.

Bij deze veel dank aan debuterend arbiter Leushuis voor een vlekkeloos geblazen partij en een pluim voor Richard die de vreselijk sterke nummer 10 van VVZ het leven zuur maakte. Ben sms’te tijdens de derde helft vanuit Torremolinos nog dat alles goed was, maar hij zal daarmee waarschijnlijk het bier op Adrie de Noos terras hebben bedoeld. Volgende week Diemen uit en u weet wat ze daarvan zeggen …