B1 houdt dubbel gevoel over aan gelijkspel tegen v.v. Hoogland B1

FC Breukelen B1 had voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag maar liefst 34 keer gescoord in vier ‘officiële’ duels. Maar, om maar eens een cliché uit de kast te halen, resultaten die behaald zijn in het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst. En dat bleek. v.v. Hoogland B1 kwam op bezoek, een ploeg die in zijn openingswedstrijd met 5-5 gelijkgespeeld had tegen promovendus v.v. Maarssen B1. Het is nog nog vroeg in het seizoen en daarom is het moeilijk om echt waarde aan andere uitslagen te hechten en dus wist FC Breukelen niet wat voor een ploeg het zou treffen. Yadelli (gebroken arm) en Junior (knie) waren niet fit.

In tegenstelling tot vorige week was de openingsfase ditmaal voor FC Breukelen dat met veel energie en redelijk voetbal direct levensgrote kansen wist te creëren. FC Breukelen kreeg in dit eerste bedrijf zeker vijf 100% kansen die men in de voorgaande duels moeiteloos had benut. Hoogland wist nagenoeg geen kansen te creëren, dus was de ruststand een vertekende 0-0. Het doel van de tweede helft was om met meer geduld en verzorgder voetbal op zoek te gaan naar de treffer die meer dan verdiend zou zijn voor FC Breukelen. De ploeg wist dit doel niet te verwezenlijken en zoals zo vaak in het voetbal gebeurt, krijgt de ploeg die absoluut recht op een treffer heeft er dan een tegen. Door matig verdedigen van zowel Mels als Jonas kwam de buitenspeler van Hoogland oog in oog met Jesse en faalde niet: 0-1.

De schone taak voor FC Breukelen om in het resterende deel deze achterstand op zijn minst om te zetten in een gelijke stand, iets waar het met heel veel strijd een kleine tien minuten voor tijd in slaagde. Een corner vanaf links kwam terecht bij Raymond, zijn schot werd gekeerd en kwam vanuit de kluts terecht bij Jonas die de bal hoog in het doel wist te werken: 1-1. Kort voor tijd leek het alsnog mis te gaan voor de thuisploeg, maar de gemaakte goal werd wegens buitenspel afgekeurd.

Wederom een leerzame les voor selectie en staf. Verdedigend was het stukken beter dan vorige week en het zorgenkindje lijkt nu weer de afronding te zijn. Echter blijkt dat dit van wedstrijd tot wedstrijd kan verschillen. Zaak voor FC Breukelen is om het vertrouwen in het goed kunnen afronden terug te vinden. Wanneer dit gepaard gaat met rust en verzorgd voetbal, zullen de doelpunten vanzelf gaan vallen. Volgende week de uitwedstrijd tegen CSW B1, aanvang 12.00 uur.

8 septemer 2012, FC Breukelen B1 - v.v. Hoogland B1 1-1 (0-0)

Doelpunt: Jonas.

Opstelling: Jesse Schreurs; Mels, Jonas, Milan, Alexander; Roy (’45 Giorginho), Jesse van Riet, Stef; Donny, Olivier (’60 Raymond), Justin (’45 Jessie Hensbergen).