A1 toont na rust karakter

Na de mooie overwinning vorige week tegen Victoria stond vandaag de wedstrijd tegen s.v. Altius A1 op het programma. Altius had vorige week met 12-0 gewonnen dus de jongens waren gewaarschuwd. Of niet??? Altius was de gehele eerste helft de betere ploeg en stond bij de rust terecht met 0-2 voor. Bij FC Breukelen ontbrak het aan van alles. Alleen een paar minuten voor het rustsignaal verscheen de ploeg gevaarlijk voor het Altiusdoel. Na 45 minuten zocht de ploeg teleurgesteld de kleedkamer op. Wat daar besproken is, weet ik niet (hoewel ik wel een idee heb), maar na de thee stond er een heel andere A1 op het veld.

Opeens bleek dat de jongens kunnen voetballen en Altius werd ver op eigen veld teruggedrongen. Al snel kreeg de A1 kansen, maar die werden nog niet benut. Ook bleef het oppassen voor de gevaarlijke counters van Altius. Halverwege de tweede helft scoorde FC Breukelen 1-2 en gooide daarna alles op de aanval. Ook de toeschouwers waren wakker geworden en schreeuwden de ploeg naar voren. De 2-2 kon niet uitblijven en viel dan ook na een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Altius. Met nog een paar minuten te gaan ging FC Breukelen vol voor de winst en was Altius het helemaal kwijt. Van de goed voetballende ploeg van de eerste helft was niets meer over en ook conditioneel zat de ploeg erdoorheen.

Een handsbal van Altius in de eigen zestien besliste de wedstrijd. De toegekende strafschop werd door Bob feilloos ingeschoten. De 3-2 werd door de gehele ploeg gevierd alsof het kampioenschap behaald was. Zelfs ‘de bank’ kwam het veld op en zorgde voor een heuse scrum. In de laatste minuten gebeurde er nog van alles, maar gescoord werd er niet meer. Toen de scheids afblies, droop Altius af en vierde FC Breukelen feest. Met 6 uit 2 deelt de A1 de koppositie, maar zal de volgende wedstrijden vanaf het begin inzet en karakter moeten tonen.